31 Март, 2015 11:05 1 310 1

Федерални агенти на САЩ обвинени в кражба на биткойни

  • bitcoins-
  • федерални агенти-
  • кражба-
  • биткойн-
  • пране на пари-
  • сащ-
  • виртуална валута

Федералното правителство иззе милиони долари в цифровата валута от престъпници, свързани с черния онлайн пазар Silk Road

Двама американски федерален агент са заподозрени и обвинени в кражба на голямо количество биткойни (Bitcoins) по време на разследване на онлайн пазара за незаконни стоки „Пътя на коприната“ (Silk Road) (анонимна онлайн платформа за търговия основно с незаконни и нелегални стоки. Сайтът е най-известен като площадка за търговия с незаконни психоактивни вещества и наркотици – бел.ред.), съобщи телевизионният канал Си Ен Ен.

Според съдебни документи, на разположение на телевизионния канал, агенти от Службата по наркотици и тайните служби на САЩ са обвинени в измама, пране на пари и други нарушения на закона.

Според обвинението, бившите федерални агенти Карл Форс и Шон Бриджис присвоили финансови средства, за да се облагодетелстват. По време на разследването, което сложи край на затварянето на "Пътя на коприната", се появиа твърдения, че двамата присвоил сумата еквивалентна на няколко милиона долара.

Двамата улавяли потребителски акаунти от "Silk Road" и прехвърляли средствата им в техните сметки, след това се прехвърляли парите към една от най-големите борси за обмен на виртуалната валута Mt.Gox.

Според Си Ен Ен, зарядът на специални услуги могат значително да усложни делото срещу основателя на сайта "Silk Road" Рос Улбрихт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ннн

    0 0 Отговор
    биткойн-а е най-яката валута, понеже е обезпечена с вафли мура!