Last news in Fakti

1 Април, 2015 13:57 13 811 14

Разбиха цех за производство на нелегален алкохол (Снимки)

  • производство-
  • цех-
  • нелегален-
  • алкохол-
  • разбиха

Нанесените материални щети на фиска и държавата са за над 150 хил. лева

Разбиха цех за производство на нелегален алкохол (Снимки) - 1
Снимки: МВР

Разбиха цех за производство на нелегален алкохол, съобщиха от МВР. Пресечено е нелегално производство, съхранение и разпространение на световно известни марки спиртни напитки-уиски, водка и др., включително и посредством интeрнет.

Специализираната полицейска операция е проведена на 19 март на територията на кв.“Факултета“ в София. Там е установен нелегален цех за производство на алкохол, където в примитивни условия е осъществяван пълен производствен цикъл - от подготовка и оцветяване на смесите, до бутилиране, опаковане и облепяне с неистински бандероли.

При предприето претърсване в сградата и прилежащите постройки са намерени и иззети над 220 бутилки фалшиво уиски от различни известни световни марки, около 1500 неистински бандероли, 200 литра етилов алкохол в туби, над 2000 празни бутилки, капачки и дозатори, бутилки с оцветители и ароматизатори, преси и други машини, използвани при производството на фалшивата стока.

В хода на разследването е изяснено, че престъпната дейност е осъществявана от няколко години, като част от контрабандната стока била предлагана и посредством интернет обяви, като в последствие е разпространявана чрез куриерски фирми на територията на цялата страна. Установен е организаторът на групата. Това е 41-годишен, жител на кв.„Факултета“, криминално проявен и регистриран за множество престъпления от общ характер. Под негов контрол била изградена мрежа за търговия и разпространение на фалшивите стоки. Засечени са голям брой клиенти от столицата и останалата част от страната, както и крупни продажби, включително и до крайни клиенти.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление срещу паричната и кредитната система на страната. Срещу него е повдигнато обвинения, за които законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода. По оценка на правоносителите нанесените материални щети на фиска и държавата са за над 150 хил. лева.

Операцията е проведена със служители от сектор „Киберпрестъпност”-ГДБОП, служители на ГДНП и под надзора на Софийска градска прокуратура.

Поредната успешна операция на ГДБОП-МВР и ГДНП-МВР е в изпълнение на Стратегията на МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и плана за действие, приет от Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ученичка

    0 0 Отговор
    Цар Киро ряпа да яде!!!
  • 2 ракия

    0 0 Отговор
    Щом е имал постоянни клиенти явно стоката е добра. Браво химици от класа. Едно време от наливния алкохол в клуб 33 в Студ. град що се тровеха. То не ставаше за нищооо и го правеха в бидони зад бара, няма проверки няма нищо.
  • 3 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Еми нека окьоравее народа в държавата ни....той и без това не вижда!!!Е малко е гадно да си навлечеш проблем при положение че си дал сума пари за кехлибарената течност а то се оказало отрова но това е БЪЛГАРИЯ!!!!Всичко тук е против общоприетите закони на физиката дори!!!
  • 4 ато гос

    0 0 Отговор
    В момента всяка дискотека в СТ. град работи по същия начин- имат си договори за доставка от вносител, обаче ако погледнеш количеството закупен от вносителя и продаден на клиентите, ще разбереш, че единия е само за персонала и ВИП сепаретата (15%), а другия (85%) си е пак гаражна стока. Много подрискани излизат от там ама тва е положението- плаща се сухо по цялата редица и никога няма да прочетеш че има затворено заведение за продажба на менте алкохол. Супермаркетите са по същия начин- не знаеш, коя бутилка ще хванеш- там поне имаш шанс сам да си ипробваш късмета, понеже смесват ментето с оригинала. Как си мислите, че се раждат такива промоции от -30% и -50% на алкохола???
  • 5 пл

    1 0 Отговор
    затова аз си правя рикийка и си цуцкам от божествения елексир... нека другите да се тровят с тия боклуци

    Коментиран от #6

  • 6 реалното

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "пл":

    Цуцаш метилов алкохол и домашни простотии
  • 7 пръднята

    0 0 Отговор
    няколко възрастни въшки СИТНИ ..
  • 8 НАЙНА

    0 0 Отговор
    УИСКИ СЕ КУПУВА САМО ОТ ГОЛЕМИ ВЕРИГИ ,КАРФУР, МЕТРО И КАУФЛАНД ИНАЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ПИЕШ

    Коментиран от #9

  • 9 ато гос

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "НАЙНА":

    няма да живееш дълго ако си толкова заблуден ама поне не подвеждай другите с наивните си коментари!
  • 10 vesko

    0 0 Отговор
    Сигурно не са си платили.
  • 11 Селска пияница

    0 0 Отговор
    Чудо голямо.Парите на целия народ изнесоха пред очите ни и никой гък не каза сега за един гараж с неакцизен алкохол олелия до небето.
  • 12 Малката ракия

    0 0 Отговор
    Кажете къде е цеха да отидем да напазаруваме!
  • 13 я съм от село

    0 0 Отговор
    чи то такова количество алкохол всеки българин си има в къчи за всекидневна употреба,те тез са се объркали с някое домашно хранилище сега ще оставят човека без капка алкохол и той какво ще прави
  • 14 някой

    0 0 Отговор
    аман от тея м...ли