1 Април, 2015 18:05 1 021 0

Мащабни проверки за незаконно пребиваващи в страната

  • мащабни проверки-
  • незаконно-
  • пребиваващи-
  • страната

Проверени са 4542 обекта и 8629 души; 86 български и чужди граждани са задържани

Специализирана полицейска операция за установяване и задържане на незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци бе проведена днес. В акцията, стартирала в 6.00 часа тази сутрин, участваха служители на главните дирекции “Национална полиция” и “Гранична полиция”, на Дирекция “Миграция”, СДВР и областните дирекции на МВР в страната.

В хода на мащабните действия са извършени проверки на места, където се събират чужденци с различен статус на пребиваване, както и хосписи, хотели и частни квартири, за които съществуват данни за настаняване на чужденци със статут на бежанци или хуманитарен статут. Инспекции са направени и в заведения за хранене и търговски обекти.

Полицейските служители са проверявали и за наличието на наркотични вещества, хладно и огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривни вещества. Действията са включвали и установяване на противозаконно отнети моторни превозни средства, обявени за издирване чужди и български граждани. Извършван е и контрол за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Според първоначалните данни, в рамките на операцията са проверени 4542 обекта и 8629 души. Задържани са общо 86 български и чужди граждани, а образуваните досъдебни производства са седем.

Установени са осем души, обявени за общодържавно издирване, както и един търсен автомобил.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА