Last news in Fakti

17 Април, 2015 16:45 2 141 3

Проверяват полицаи заради шофьора, прегазил Пепи

  • проверяват-
  • полицаи-
  • шофьора-
  • пепи-
  • цветан пъков
Проверяват полицаи заради шофьора, прегазил Пепи - 1
Снимка: БТА

По заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова започна проверка за неправомерни действия на служители на МВР. 

Има съмнения, че органите на реда са осуетявали административно-наказателна и наказателна отговорност на водача Цветан Пъков, прегазил на 14 април 6-годишният Петьо Гевечанов в Панагюрище.

Комисията е ръководена от Дирекция „Инспекторат“, в състава й са включени и експерти от Главна дирекция „Национална полиция“.

Резултатите от проверката  ще бъдат огласени след приключването й.

Факти.бг припомня, че Окръжна прокуратура – гр. Пазарджик внесе в Окръжен съд Пазарджик искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Цветан Пъков.

Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6 - годишния Петьо Гевечанов. Делото е насрочено в Окръжен съд гр. Пазарджик за днес следобяд.

На 14-април, управлявайки лек автомобил „Audi Q7” с превишена скорост, Пъпков блъсна 6-годишният Пепи. Момченцето загина на място.

Мъжът е осъждан през 2012г. за опит за унищожаване на чуждо имущество  и е наказван многократно (повече от двадесет пъти) по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата.

По първоначална информация той е карал с над 100 километра в час, когато удря детето, което е карало колелото си в този момент.

Хората в Панагюрище излязоха на протест, възмутени и огорчени от инцидента. Това не е първи случай, когато Пъков заради превишена скорост е осъкатявал хора, появиха се още три подобни.  Бе събрана и подписка, с която жителите на Панагюрище настояха съдът да остави Цветан Пъков за постоянно в ареста, а местната власт да изгради на опасната улица легнали полицаи, защото там непрекъснато играят деца.

Родителите на детето пък поискаха справедливост и този път шофьорът да бъде осъден. Те призоваха и другите пострадали от неразумното му шофиране да проговорят.

Ако няма наказание, хората се заканиха, че ще продължат да протестират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хм

    2 0 Отговор
    тоя баща няма ли пушка?
  • 2 Откачена работа

    2 0 Отговор
    Хората стигнаха до там, да искат легнали полицаи, че са справедливи, еднакви към всички. Правите като пропускат нарушителите....
  • 3 всички сме виновни

    0 0 Отговор
    Някой замислил ли се е, че това дете можеше да порасне, ако преди това едните не са си замълчали, за да избегнат главоболията от жалбите, а другите им бяха позволили да потърсят правото си както подобава на орган на реда и до кога ще продължава така... На всички ли ни трябват пушки щом никой не е защитен и трябва ли да стигаме до тях вместуо да спрем да мълчим и да се борим за правото си?...