Last news in Fakti

17 Април, 2015 19:06 1 766 3

Полицията в Казанлък задържа изнудвачи на пари от старец

  • казанлък-
  • изнудвачи-
  • старец-
  • пари-
  • полиция

Полицейски служител произвежда два изстрела със стоп-патрони, но лицето успява да избяга от местопрестъплението

Полицията в Казанлък задържа двама изнудвачи, който са тормозели старец за пари, съобщиха от пресслужбата на ОДМВР - Казанлък.  
На 15 април в Участък – Мъглиж на РУ – Казанлък е получено съобщение, че от началото на месец април 2015 г., на два пъти, две неустановени лица с маски на лицата са посещавали дома на 80-годишен мъж от с. Тулово и след като са му нанасяли побой, са му отнели сума на обща стойност 300 лв.

При втория случай, след отправени заплахи, лицата са поискали от възрастния мъж да им осигури 2000 лв., които ще отидат да вземат по-късно. В тази връзка за времето от 20,00 ч. на 16 април до 03,00 ч. на 17 април в района на с. Тулово, общ. Мъглиж, е проведена специализирана полицейска операция, с цел установяване самоличността и задържане на извършителите.

Около 23,35 ч. на 16.04.2015 г. двете лица са влезли в имота на възрастния мъж и от полицейските служители са предприети действия по задържането им. Задържан е 17-годишен младеж от с. Тулово, а съучастникът му оказва яростна съпротива.

Полицейски служител произвежда два изстрела със стоп-патрони, но лицето успява да избяга от местопрестъплението. По-късно от Спешна помощ - Казанлък е получено съобщение за постъпил 16-годишен младеж с разкъсно-контузна рана в областта на ляво рамо. От проведени допълнителни мероприятия е установено, че това е втория извършител.

Същият е откаран в УМБАЛ -Стара Загора, без опасност за живота, където е обслужен амбулаторно и настанен за наблюдение.
Двамата извършители са криминално проявени за извършени в предишен период кражби.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.198 и чл.170 от НК.
По повод използваното оръжие от полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.2 от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пича

    0 0 Отговор
    За такива боклуци 50 години затвор!Да им пръснат г.з...те от е. ...е там!
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    за мен тези са от мургавелите ? Браво на полицаите !
  • 3 БаХуРа

    0 0 Отговор
    В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.198 и чл.170 от НК.
    По повод използваното оръжие от полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.2 от

    И какво сега - ще съдят полицая за това че си е вършил работата ?