Last news in Fakti

25 Април, 2015 17:07, обновена 25 Април, 2015 19:07 4 434 18

Акушерката Емилия Ковачева остава в ареста

  • акушерка-
  • емилия ковачева-
  • мярка-
  • сгс-
  • съдът

Софийски градски съд уважи искането на държавното обвинение да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на акушерката Емилия Чолакова, обвинена в опит за убийство на бебе.

Тя е обвинена в престъпление по чл. 116 от НК за тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Според съдът са налице достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила деянието, в което е обвинена. Относно психическото състояние на обвиняемата съдът прие, че на този етап от съдебното производство тя е вменяема.

Убедително се установи, че детето е било в добро физическо състояние до нощта на 17 срещу 18 април. С показанията на свидетелите се установява, че през вечерта на 18 април състоянието му се е влошило и на главата му е установен оток. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която установява, че са налице данни за рязко влошаване на състоянието на бебето, която съответства на правния термин трайно разстройство на здравето или тежка телесна повреда. Според съдът от записите на охранителните камери се вижда, че на бебето са нанесени удари, като един от тях е със стъклено шише за хранене. Съдът не сподели възраженията на защитата, която оспорва автентичността на записите, като доказателствено средство и прие, че записите имат характеристика на доказателства по делото.


Тази сутрин прокуратурата внесе искане за постоянен арест на 40-годишната жена.

Тя бе доведена в съда със засилена охрана.Наблюдаващият прокурор Николай Христов определи по време на заседанието като зверски побоя над 4-дневното бебе.

Дори да приемем за вярно, че тя е нанесла удари на това дете, те в никакъв случай не са причинили тази травма. Това заяви пред журналисти Владислав Янев, адвокат на Емилия Ковачева. "Абсурдно е, ако в 3 часа през нощта се нанесат такива удари, в 7 часа сутринта, тя да извиква дежурния лекар за преглед на детето и да не са констатирани отоци. В последствие идва нов медицински екип, който продължава работа от 7:30 и там също не са констатирани такива отоци" обясни адвокат Янев.

Софийска градска прокуратура привлече на 23 април акушерката като обвиняема. На Ковачева е повдигнато обвинение за извършен на 18 април опит за убийство на 4-дневно дете, намиращо се, поради възрастта си, в безпомощно състояние. Деянието е осъществено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Престъплението е останало недовършено, поради оказаната високо квалифицирана помощ от лекарите в болница „Токуда”-София.

Акушерката Емилия Ковачева е удряла новороденото, защото то е плачело повече от другите деца в стаята и това я изнервило. Това е обяснила вчера 40-годишната жена при разпитите в полицията.

Близки до разследването обясниха, че акушерката е удряла бебето с юмрук и шише, докато преминавала покрай него.

На записите от видеокамерите се видяло, че жената минава покрай кошчето и удря детето с юмрук. Минута по-късно тя започнала да повива съседното новородено. Действията и се повтаряли няколко пъти във въпросната нощ, обясняват криминалисти.

Акушерката се е държала нормално с останалите бебета и е проявявала агресия единствено към това дете. В стаята, в която е било битото дете, е имало общо четири или пет бебета, обясниха източници от СДВР, гледали записите от камерите в помещението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дим

    1 0 Отговор
    Гледах видеото...ШОКИРАН съм!Как може да налагаш с юмруци по главата парче месо...не съм сигурен това дете при този бой дали няма да има след 3-5 години отклонения!Бъдете сигурни ,че това животно и друг път е налагала този си подход.НЕ виждам причина как някой може да каже след видеото нещо добро за този дебил.
  • 2 Гюнтер

    0 0 Отговор
    ЧАСТНА КЛИНИКА?!?Такова ни е цялото здравеопазване и този клип го потвърждава,че трябва да се реже до кокал.Истинско здравеопазване може да има само по немската система,където всеки лев лечение се контролира от застрахователя и плаща от същия.Няма как държавен чиновник(НЗОК,Министерство на здравеопазване и прочие) да контролира частен интерес.Частния интерес може да се контролира само с друг частен интерес.
  • 3 Zlati zlatistia

    0 0 Отговор
    tova video napravo me razbi.taia kuchka e za ubivane
  • 4 Вальо

    0 0 Отговор
    Дали ще признае кой и е платил за това престъпление , за да се злепостави болницата, в която работи.
  • 5 Мартин

    0 0 Отговор
    Да лежи там до затвор, а компания да и правят поръчителите от Токуда!
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Направо се излагате с това видео: 1, леглата в родилното не са така разхвърляни по коридорите! 2, децата като плачат ги носят при майката да ги кърми, не ги хранят с шишета! 3, това са пластмасови кукли с размер на бебе дето могат да плачат и се движат! 4, ако някой идиот иска да навреди на тази жена постигнал го, но е доста тъпо тази акушерка да не знае, че има камери и да го прави това пред тях, при положение, че може да го дръпне извън обсега на камерата и да го трепе там! 5, Че има доста наивни и надъхани простаци в България дето само трябва една журналистка накарана от някого да им подхвърли сълзлива история и да я убият с камъни или да я пратят на кладата! НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ЛЪЖАТ, ЗАЩО ДО СЕГА НЕ ПОКАЗАХТЕ МАЙКАТА НА УЖ БИТОТО ЦИГАНЕ?


    Коментиран от #9

  • 7 Младко

    0 0 Отговор
    Родителите на детето къде са? Някаква шашма ми се струва, че има. Като цяло най-много печели конкуренцията
  • 8 racer

    0 0 Отговор
    Тая си е чисто луда ама и тея от София мед са виновни защо изобщо оставят сами е децата тея кукувици поне по две да са в смяна
  • 9 Красо Зелето

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ти/Тя ли си не знам, ама имам чувството, че работиш в клиниката, и се опитваш да ни кажеш кое е черно и кое бяло. Спокойно не сме слепи и много добре се вижда, кое е бебе и кое кукла. Не ни обяснявай неща които виждаме със собствените си очи. Тая джофра, ако е имала акъл, нямаше да стигне до тук, камо ли да бие невинно дете, което няма и 1 седмица от както се е родило. За пореден път се убеждавам, че лекарите не ги бият без причина. Явно има защо! НЕ всички са за бой, но тези които си го просят, си го получават. Тая 100% ще си го получи, защото "За кокошка, няма прошка " в този случай важи за нея.
    До 7: Ако е шашма, едва ли щеше да се стигне до съд! Едва ли...... просто не ми се мисли, как се чувстват тия родители на това дете... и от сега насетне, какво ги чака не ми се мисли... Дано всичко да мине както трябва, и детенцето да се оправи и да няма след време лош ефект след преживяното.

    Коментиран от #12

  • 10 СтАк

    0 0 Отговор
    Не доживотна ами смъртна.Незнам какъв дебил трябва да си,че да причиниш такава болка на дете и то само 4 дни след появата си.
    Бог да и е на помощ там кадето отива.
    Само се моля детето да е добре.
  • 11 KRISI

    0 0 Отговор
    IZROD
  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Красо Зелето":

    Хрупай си зелето и не пиши глупости! Ти нямаш представа изобщо от нищо, в кое родилно държат бебетата в тъмни коридори в молови колички разхвърляни из коридора и бебето като плаче и е гладно го носят при майката да го кърми, а не го храни акушерката от шише с "винена попара", ако е недоносено стои в кувьоз а не в коридора на болницата!
  • 13 Japan

    0 0 Отговор
    До#6,12

    Ти май си поредната медицинска работничка.хем сте учили почти нищо и хем сте по-самонадеяни и надути от дикторите специалисти.Ти май много знаеш, я кажи в коя болница работиш ти.
  • 14 токуда

    0 0 Отговор
    Не знам как така адвокатът обяснява, че акушерката нямала никакъв спомен за случилото се, пък тя казала пред следствието, че бебето много ревяло и затова се изнервила.... ?!?!
    До № 6 и 7: А вие защо очаквате за показват майката по телевизиите - жената сигурно не знае на кой свят се намира. Само Дядо Господ може да направи така, че на детето да му няма нищо, но шансовете не са големи.
  • 15 Japan

    0 0 Отговор
    До#14

    Много си прав/а, ми то и аз като приключа работа,си пийвам но преди това си прибирам колата.Някой път съм изнервен и се дрънкам с всички около мен.Чудесно,качвам се пиян и ядосан блъскам някой,хващам си адвокат и той ще каже,че нищо не си спомням,и съм изкарал две смяни.ИСКАМ ДА И СКОЧА НА ГЛАВАТА,ДВА ПЪТИ САМО НА ТАЗИ РАЗГОНЕНА К.......ВА ПОСЛЕ ЩЕ И СЕ ИЗВИНЯ.
  • 16 гост

    0 0 Отговор
    Абе ти си по нагъл/ла и от акушерката! Тая реклама ли си прави с това видео или сигурно тренира с "куклите" как се успокоява дете. Мноооооооого си смешен/на.

    Коментиран от #18

  • 17 brabus777

    0 0 Отговор
    Когато се роди дъщеря ми в болницата имаше подобна акушерка, на която и пречеха плачещите бебета и вдигаше скандали на майките.Гледайки видеото си представям какво се е случвало с тези плачещи бебета в другата стая.Посъветвах я да си подаде документи за работа в моргата, където е тихо и няма кой да я изнервя.Не са им виновни дежурствата, а такъв е начина им на работа.
  • 18 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    16 коментар на гост се отнася за тъпомисленето на 6 и 12, ако не е един и същи простак и нагляр.