Last news in Fakti

27 Април, 2015 14:51 1 896 6

Запорирано е имущество за над 1,26 млн. лв. на Христо Бисеров

  • запорираха-
  • имущество-
  • христо бисеров

Софийският градски съд (СГС) е запорирал имущество за над 1,26 млн. лв. на бившия зам-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров. Това съобщиха днес от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), които са поискали запор на имущество на Бисеров и на доведения му син Ивайло Главинков.

Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лв. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки. В иска се претендират и сумите, които съпругата му Мария Бисерова е дала на заем на сина си Главинков, както и суми от прехвърлянето на акции от търговски дружества от  Бисерова, суми от продажба на автомобил и сумите, които двамата съпрузи са внесли по две сметки и лихвите по тях.

Запорираното имущество на Ивайло Главинков е на обща стойност 293 400 лв. То включва апартамент в София, вилна сграда в землището на гр. Долна баня, дялове в 5 търговски дружества, както и 9 банкови сметки. В иска се претендират още левовата равностойност на акции и дялове, суми от продажбата на дялове и имущество, средства, които Главинков е внесъл за дейността на две търговски дружества, и касовата наличност в едно дружество. Искат се и пари, които Ивайло Главинков е давал на заем на физически и юридически лица, както и средства, които връщал по заеми от физически и юридически лица.

КОНПИ претендира от Бисеров и Главинков сумите, които бившият зам.-председател на НС е превел от швейцарските си сметки на македонската сметка на Главинков в размер на 314 529 долара и 117 192 евро.

Проверката на КОНПИ започна, след като през ноември 2013 г. срещу тях е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари. В хода на проверката е поискана информация от 7 европейски държави, включително Македония и Швейцария.

В началото на месеца прокуратурата съобщи, че срещу Бисеров вече е внесен обвинителен акт, но не за пране на пари, а за неплатени данъци в особено големи размери за близо 26 000 лева, нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария. От прокуратурата не уточниха дали и срещу Главинков има внесен обвинителен акт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 той екотой

    1 0 Отговор
    Откаде тая пара бе Ага. Ха Ха Ха.....

    Коментиран от #4

  • 2 бай Иван

    0 0 Отговор
    А аз се чудя този дядка още ли е жив?
  • 3 възмутен

    0 0 Отговор
    От къде толкова пари бе какво е работил и на какви заплати са били членовете на сем.Бисерови.
    По нашето село на всички жители за годината на всички сумиран заедно не могат да се сравнят с този доход на Бисеров
    В бг Е НАЛОЖИТЕЛНАнационализация и само тогава нещата ще си дойдат на място
  • 4 Борката от Банкя

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "той екотой":

    Е как от къде,та той е държал рязания метър на хидро-инженера!
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Още като седесар е получавал пари от терористите за организиране на държавни преврати като например през 1997 година.
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Може ли да дадете на съд такъв почтен човек, дето откраднал само някакви си 7 милиона лева за закуски на внуците си? Засрамете се бе хора, ако съда му вземе туй що знае / другото в чужбина си е наследство от Баязид светкавицата/пак ще изпращаме есемеси да го подпомагаме, защото човек от такъв ранг с малко не кандисва!