Last news in Fakti

27 Април, 2015 17:28 2 247 2

Наркодилър отново в ареста

  • жулиян михалев-
  • наркодилър-
  • ареста-
  • отново

Жулиян Михалев, привлечен миналата седмица като обвиняем за притежание на наркотици, предназначени за наркопазара, ще търпи мярка Задържане под стража

Жулиян Михалев, привлечен миналата седмица като обвиняем за притежание на наркотици, предназначени за наркопазара, от днес ще търпи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд, съобщиха от съда.

След полицейската акция по задържането му и процесуално-следствените действия, органите на реда иззели от Жулиян голямо количество хероин, кокаин и амфетамини. Обвиняемият сам е посочил на разследващите тайника, в който се съхранявали веществата.

Експертиза установила, че иззетата дрога е 143 грама хероин, 3,80 грама кокаин и 15,80 грама амфетамини. Освен наркотиците полицаите открили електронна везна и множество пликчета, приготвени за разфасоване на веществата. Тези доказателства, както и гласните свидетелства обосновават по категоричен начин предположението, че Жулиян е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Освен тежестта на престъпното деяние, безспорно е и второто законово основание за ареста на Михалев - опасността да се укрие или да извърши друго престъпление. Пресслужбата на съда припомня, че той има две споразумения за ефективни присъди в биографията си - през 2008 година е първата - 3 години и половина затвор за участие в престъпна група за разпространение на наркотици и през 2011 година е второто споразумение за ефективна 5 годишна присъда за наркоразпространение. Миналата година Михалев е бил условно предсрочно освободен и към настоящия момент изтърпява остатъка от тази присъда с пробационни мерки. Ето защо настоящата престъпна дейност е при условията на опасен рецидив за него.

След като определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Жулиян Михалев, разследван за притежание на голямо количество наркотици, предназначени за наркопазара, престъпна дейност извършена при условията на опасен рецидив, ВОС посочи 5 май 2015 година като възможност мярката да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    Що за правова държава сме при толкова очевадни престъпления и осъдителни присъди този човек се разхожда на свобода и сега му дават право да обжалва просто немога да проумея как ва е тази съдебна власт.
    Човек като чете коментарите остава с впечатление че в БГ командват рецидивистите и властта е уплашена.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост на Госта

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    Гражданино, докато ни управляват такива неграмотници като теб, какво повече може да се очаква? :)