Last news in Fakti

28 Април, 2015 14:44 2 640 0

Разбиха две домашни нарколаборатории

  • нарколаборатории-
  • домашни-
  • разбиха-
  • габрово-
  • враца

Едната е за производство на синтетични наркотици, а другата за канабис

Разбиха две домашни нарколаборатории - 1
Снимки: МВР

Разбиха две домашни нарколаборатории, съобщиха от МВР.

Първата е била открита при специализирана полицейска операция в град Габрово. Операцията по противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества е проведена на територията на РУ – Габрово от 22 до 26 април.

Задържани са трима мъже. В частен дом в село Парчевци, непосредствено след производство на синтетични наркотични вещества, били арестувани 40-годишен жител на село Донино, габровец на 34 години и 49-годишен местен жител.

В едно от помещенията криминалистите намерили и иззели прахообразно вещество, което при полевия наркотест дало реакция на метамфетамин. Конфискувани са и медикаменти, химически вещества и субстанции за производство на наркотични вещества, колби, епруветки и други. Тримата мъже, осъждани за кражби, са задържани за срок до 24 часа.

Домашна лаборатория за канабис пък е разбита във врачанското село Драшан.

На 27 април е извършена проверка в къщата на 67-годишен жител на селото. В хода й полицаите се натъкнали на стая, оборудвана с кварцови лампи и вентилационна система и снабдена с различни по вид торове и препарати, осигуряващи отглеждането на растения от рода на конопа.

В помещението имало шест растения, достигнали височина от 105 до 125 см, с общо тегло 1445 грама. От други стаи са иззети осем растения с общо тегло 390 грама, 11 стебла зелена и суха листна маса, сухи съцветия канабис, 32 саксии със засадени растения с различна височина, 48 саксии с посадъчен материал с общо тегло 155 грама и други 635 грама посадъчен материал.

На таванско помещение в къщата са открити и конфискувани осем плика с обща 2065 грама суха листна маса и един – с 40 грама съцветия.

Работата по случаите продължава, започнати са досъдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА