Last news in Fakti

28 Април, 2015 22:32 2 565 0

Повдигнаха обвинения на полицая, прикривал катастрофа със смърт

  • обвинения-
  • полицай-
  • прикривал

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна днес обвинения на четирима по досъдебното производство за прикриването на катастрофа, при която е починал възрастен пешеходец.При инцидент на 6 декември миналата година на пешеходна пътека в Пловдив е блъснат 84-годишен пешеходец. Човекът починал, а шофьорът е избягал.

Това са полицейският служител Костадин Илиев, помогнал да се избегне наказателно преследване по случая, шофьорът Иван Саравски и представилият се за шофьор Борислав Ташев, съобщи Дарик радио.

В рамките на наказателното производство са повдигнати обвинения и на Сергей Джамбазов, който е улеснил полицейския служител да използва своето служебно положение за противозаконни облаги.

Обвиненията на служителя в пловдивския сектор "Пътна полиция" са за това, че като полицейски орган е спомогнал на лице, извършило престъпление да избегне наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление, съобщи говорителят на окръжната прокуратура Галина Андреева.

Илиев е обвинен за придобиването и държането на боеприпаси за огнестрелни оръжия (над 100 патрона) без разрешително. Третото обвинение към катаджията е в преиода от февруари до април 2015 година е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага.

Трима от обвиняемите са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Спрямо мъжът, представил се за шофьор е взета мярка за неотклонение „подписка”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА