Last news in Fakti

22 Май, 2015 15:46 1 118 0

Обвинен е бивш директор на РИОСВ - Перник

  • обвинен-
  • бивш-
  • директор-
  • риосв-перник

Обвинението е за взет подкуп

Окръжна прокуратура - гр. Перник внесе обвинителен акт срещу Огнян Борисов – бивш директор на РИОСВ – гр. Перник за това, че за периода 05.09.2014г. – 21.10.2014г., при условията на продължавано престъпление, чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, е поискал и приел  подкуп от изпълнителния директор на „Радомир Метал Индъстрийз“АД – гр. Радомир, за да извърши и не извърши действия по служба.

На 05.09.2014г. в гр. Перник Огнян Борисов, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - директор на РИОСВ-Перник,  е поискал от изпълнителния директор на  „Радомир Метал Индъстрийз“АД, неследващ му се дар - сумата от 10 000 лева, за да не състави акт за установяване на административно нарушение на акционерното дружество и да продължи срока за изпълнение на предписания, дадени от РИОСВ – гр. Перник на дружеството.

На 07.10.2014 г. и на 21.10.2014г. Борисов е приел от изпълнителния директор на „Радомир Метал Индъстрийз“АД общо сумата от 4 000 лева, загдето е извършил действия по служба – продължил е срока за изпълнение на предписания, дадени от РИОСВ-гр.Перник на дружеството.

Огнян Борисов е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 6 000 лв.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА