Last news in Fakti

23 Май, 2015 20:22 1 531 3

Двама ранени след бой между бежанци

  • ранени-
  • двама-
  • бой-
  • бежанци

Петима са задържани

Масов бой между бежанци в центъра на Харманли тази нощ завърши с двама ранени, съобщи bTV. 22-годишен сириец е бил намушкан с нож в ръката, а друг е с пукната глава. Петима са задържани.

Боят е станал пред нощно заведение, като в него са участвали близо 50 чужденци. Вътре възниква пиянска свада и приключва отвън. И само бързата намеса на полицията е предотвратило може би най-лошото.

Именно заради инциденти като този, под натиска на обществеността на Харманли, в лагера е в сила вечерен час – от 22 часа.

След 22 ч. лагерът трябва да е заключен, а бежанците – да са зад вратата, която оказва се дори не е затворена. Малко след 11 вечерта лагерът в Харманли посреща с широко отворени врати. Охраната не дава обяснение за това.

В момента в лагера живеят 1600 души. Част от тях полицията открива в заведенията. Но когато вечерята е обилно полята с алкохол, стават проблеми.

Засиленото полицейско присъствие нощем по улиците на Харманли все пак дава резултат и нарушителите се броят на пръсти.

Вечерният час е част от вътрешните правила на лагера и единственото, което може да последва за нарушителите, е извеждането им на външен адрес, но при системно неспазване на забраната.

За всяко нарушение се съставя протокол. Такива има десетки, но според ръководството на лагера веднъж предупреден, всеки чужденец спира нощните разходки. И така досега няма нито един бежанец принудително изведен заради нарушаване на вечерния час.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коперник

    0 0 Отговор
    Тези ги взимаме да се избиват и да избиват нас...
    Не ни трябват бежанци, или ако ги има вкарайте ги в циганските махали, те циганите, ще ги оправят !
  • 2 Химлер

    0 0 Отговор
    То тази паплач е по зле и от циганите ни
  • 3 Айхман

    0 0 Отговор
    То тази паплач е по зле и от циганите ни