Last news in Fakti

25 Май, 2015 11:47 1 633 4

Граничен полицай в ареста за трафик на хора

  • канал-
  • трафик-
  • хора-
  • граничен полицай

Под ръководството на Районна прокуратура- гр. Елхово се провежда разследване за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Република Турция

Разкрит беше канал за трафик на хора, съобщиха от пресцентъра на  прокуратурата.

Операцията за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Република Турция се провежда под ръководството на Районна прокуратура-гр. Елхово.

След проведени активни действия по разследването от прокурор, следовател, служители на МВР и ДАНС,  е разкрит и задържан извършителят на престъплението - Георги Иванов – граничен полицай в ГПУ-Елхово, с месторабота ГКПП-Лесово.

На 23 май 2015 г. около 18.00 часа през ГКПП-Лесово, Георги Иванов е превел през границата на страната ни с Република Турция група от две лица – иракски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на престъплението граничният полицай е използвал собствения си автомобил Audi Георги Иванов е укрил двамата чужденци в задната част на автомобила си, под плоскости за изолация.

Георги Иванов и превежданите лица са задържани. Извършен е оглед на местопроизшествие. Проведени са разпити пред съдия на иракските граждани с посредничеството на преводач.

С постановление на Районна прокуратура гр. Елхово от 24 май 2015г. Иванов е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа. Предстои днес Районен съд - гр. Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо граничния полицай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Шишарко

    0 0 Отговор
    Всички полицаи трябва да минат през детектора на лъжата и ако не са лоялни към системата- ВЪН, а на лоялните да се увеличи заплатата!Това е начина за свеждането на корупцията до минимум!
  • 2 dhcp

    0 0 Отговор
    Замисли се защо е рискувал човека. Ако го беше страх да не си загуби добрата заплата нямаше да прави такива работи. Лошото е че заплатите им не са добри и се решават на глупости за да извадят някой допълнителен лев. Лично аз имам роднина граничен полицай и ако не беше сръчен майстор едва ли щеше да смогва финансово. Това е самата истина... трябва да имаш и допълнителни доходи, защото само с една заплата не може. Лошото е че тоя е изпрал да изкара лесни пари и сега заслужено ще го лапа.
  • 3 1234

    0 0 Отговор
    И тоя ще пази границата ни,колко са такива като него,и колко още е пуснал на наша територия,утре може някой от тия дето е пуснал да убият детето му,защото не се знае какви са!?
  • 4 123

    0 0 Отговор
    корумпираните вън от мвр