Last news in Fakti

26 Май, 2015 14:24 3 230 18

Две кучета убити по особено жесток начин

  • кучета-
  • убити-
  • жесток-
  • начин

Две кучета бяха убити по особено жесток начин. При единия 45-годишен бивш военен застреля домашен лабрадор във Варна и изхвърли трупа му в контейнер за смет.

При другия случай 37-годишен мъж от Асеновград изхвърли кучето си от третия етаж на дома си.

Във Варна убитото куче е от породата Лабрадор Голдън Ретрийвър и се казва Цезар. То е  убито със законно притежаван малокалибрен пистолет. 45-годишният извършител е от Варна. Той е бивш военен, който се е пенсионирал. Мъжът не е осъждан и няма криминални регистрации.

На 21 май сутринта собствениците на Цезар го извеждат на разходка. След това го прибират, но тъй като вратата не била затворена добре, кучето излязло само. След около час, съсед им съобщава, че лабрадорът е убит и хвърлен в контейнер за смет. 

Ужасените собственици намират домашния си любимец в кофата, увит в черен найлонов чувал.

"Тогава разбират от същия съсед, че някакъв човек е минал, хванал е кучето за врата и го е застрелял от упор. Сигнализират в полицията, откъдето установяват кой е извършителят. Той е бивш военен пенсионер, със законно оръжие. Униформените са казали, че има записи от охранителни камери, които са заснели случая. На него се виждало как кучето се лута без да лае, без да напада, до момента, в който този човек го хваща за врата и го застрелва“, разказва пред Дарик радио Ивайло Василев, приятел на семейството.

От варненската полиция уточниха, че бившият военен обяснил, че лабрадорът е проявил агресия към него и кучето, което е разхождал, и това е била причината да го застреля. Разследването обаче е установило, че мъжът няма домашен любимец.

"Всеки, който познава породите знае, че тази е особено миролюбива. Тези кучета са много добронамерени и масово се използват в семейства, в които има малки деца. Голдън ретрийвър не е агресивна порода - нито към хора, нито към животни. Освен това, Цезар е бил с нашийник, с всички изискуеми знаци", разясни Василев.

Работата по изясняването на детайлите и обстоятелствата около инцидента продължава под надзора на Варненската районна прокуратура.

При втория случай мъжът вече е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325 б (за проява на жестокост към гръбначно животно, вследствие на което е причинена смъртта му), съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Изготвена е ветеринарно-медицинска експертиза, според която е проявена жестокост при умъртвяването на животното.

На 9 май 2015 г. е постъпил сигнал за намерено мъртво куче  пред блок на ул. "Васил Левски" в Асеновград.   До момента е установено, че 37-годишният мъж е изхвърлил кучето си от третия етаж на сграда, защото вършело пакости в дома му. 

Предстои да бъде изготвена съдебно-психиатрична експертиза.  Мъжът е с мярка за неотклонение "подписка".

По закон за проява на жестокост и убийство на животно наказанието е до 3 години затвор и глоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    3 1 Отговор
    Абе вие малоумни ли сте? Животните станаха по-важни от хората!
    Щял да го лежи 3г. Съдят го. Ами нали той е взел помияра, купил го е. Водил го е на ветеринар, купувал му е храна и тн. Ако иска, ще го хвърля - негов си е и с негови средства купен. Скоро и за смачкана буболечка, съд ще постановите. всичко мара втасала в скапаната държава, ще се трошат пари и ще се съдят хора за глупости!
  • 2 Гост

    2 2 Отговор
    демократ, тези дето убиват животни така, като наберат смелост ще започнат да убиват и хора. Ей такива с жестокост към животните, трябва да бъдат разстрелвани. И не говоря за хора като дядо ми, които убиват животни като агнета и овце, за да си набавят храна. Струва ли ти се нормално да хвърлиш животно от 3-ия етаж?! А струва ли ти се нормално да убиеш минаващо край теб животно? Ако ти се струва нормално, Африка те чака - там има много "нормални" и "демократични" хора!

    Коментиран от #4

  • 3 Джон Смит

    1 0 Отговор
    Имам декоративен заек, ако му тегля ножа и го изям, кво правим!?

    Коментиран от #6

  • 4 369

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    а ти виж клипа от гръцката бензиностанция....по твоята логика всички месарски фирми и магазини са за затвора щом продават месо от убити животни...ти защо ядеш салам тогава.....аман от "природозащитници"
  • 5 White walker

    3 1 Отговор
    Един от критериите за цивилизованост на едно общество е отношението му към слабите и безпомощни хора, както и към животните. Общото между двете категории е, че и двете са живи същества, които не могат да се защитят.
    Между другото, един от белезите, които отличават повечето известни серийни убийци - психопати и социопати, е че като деца са проявявали необичайна жестокост към домашни любимци.
  • 6 369

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Джон Смит":

    кажи кога му теглиш ножа да донеса биричка :)

    Коментиран от #7

  • 7 Джон Смит

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "369":

    369.Като изгриза още нещо и ме вбеси! Да попитам: за згазените по пътя кучета и котки, се завеждат дела за неизвестен извъшител, и се разследва, а?
  • 8 ж8ж5

    2 2 Отговор
    онзи ден една гарга се опита да ми счупи предното стъкло на колата,а една котка да ми удари бронята-та коя природозащитна организация поема щетите от посегателства на животни върху личните МПС на хората-питам аз
  • 9 лимонад

    2 1 Отговор
    обявявам се и срещу геноцида над комарите, провеждан ежегодно от столична община в района на Южния парк. Такова масово избиване с пръскачки може да се сравни единственно с поведението на Хитлер над евреите през 2рата световна война. Предлагам неправителствените организации да се самосезират и да затворят столична община за 3г. (поне) - така само може да бъде спазен законът и справедливостта да възтържествува.
  • 10 TODOR STOYANOV

    2 0 Отговор
    КАТО ВИ ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ, С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ СЕ УВЕРЯВАМ, ЧЕ ВСЯКО ЖИВОТНИ ИМА ПО-ВИСОКА СТОЙНОСТ ОТ ВАС!КОМАРИ, БУБОЛЕЧКИ И Т.Н. ГЛУПОСТИ СПРЯГАТЕ, А В СТАТИЯТА ПИШЕ, ЧЕ ЕДНОТО КУЧЕ Е ЗАСТРЕЛЯНО ОТ УПОР БЕЗ ДА ИМА ПРИЧИНА, А ДРУГОТО Е ИЗХВЪРЛЕНО ОТ ТЕРАСАТА...КАК ВИ СЕ СТРУВА ТОВА???А???КАЖЕТЕ ГОСПОДА ЗАЩИТНИЦИ НА "ХОРАТА"!!!НОРМАЛНО ЛИ Е СПОРЕД ВАС ДА ВИДИШ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ С КАИШКА И АДРЕС, ДА ГО ГЕПИШ ЗА ШИЯТА И ДА МУ ТЕГЛИШ КУРШУМА...ОНЯ ГОРЕ СЕДИ-ДОЛУ ГЛЕДА!!!ИМАМ НЕВЕРОЯТНА НЕМСКА ОВЧАРКА И АКО НЯКОЙ ПОНЕЧИ ДА Я ЗАСТРЕЛЯ, ЗАЩОТО САМО ТАКА БИ МОГЪЛ ДА Я ДОБЛИЖИ...НЕ МИ СЕ МИСЛИ!!!ПОХАРЧВАМ ГО ЧОВЕКА КАТО СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ И ЩЕ ГО ЛЕЖА РАЗБИРА СЕ...НА "ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ"!!!
  • 11 petar stoev

    0 1 Отговор
    namortnika kade e suma i hora zahapana i muzika ne moje laene moje
  • 12 тапанар

    0 1 Отговор
    от мен ако зависи куче требва да има само 1 брой в зоологическата
    градина

    Коментиран от #17

  • 13 Кобрата

    0 0 Отговор
    Не защитавам нито хората, нито животните, гледах и случая от гръцката бензиностанция. Там наистина кучето си го търси, но в тези два случая от тази статия, кучетата не са виновни. И особено за 1-ви случай. Това ако беше моето куче и ако някой го застреля или го пребие без преди това кучето да го е нападнало или застрашило живота му, отивам и му троша главата и го хвърлям него в коша за боклук, ама в един черен чувал и на дъното на контейнера и тогава другите отпадъци отгоре та да не го и намерят. Директно да изгори на сметището барабар с другите б.....и. А относно 2-ри случай, кучето може да е имало вина, но това не означава, че трябва да го изхвърлиш. Все пак то си е животно и ще прави пакости. Като не е искал да му се вършее, да не си е взимал куче, .ах го в л.....а, сега да го осъдят и да го тикнат при ц......е да му спукат г..а от е...е и да видим ще хвърля ли пак другия път
  • 14 joro

    0 0 Отговор
    нямам думи вие хора сте полудяли ако няма какво да кажете по добре си замълчете единия се притеснява за колата другия щял да си яде заека пък трети говори че щом си го е купил и хранил ще си прави каквото си поиска надявам се по скоро да се махна от тая държава

    Коментиран от #15

  • 15 369

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "joro":

    рупай марули и зеле тогава "гражданино"

    Коментиран от #18

  • 16 ььь

    0 0 Отговор
    Вие тогава и децата си избийте , нали вие сте ги правили !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.