29 Май, 2015 21:06 2 258 1

Българска мрежа от роби инвалиди в Марсилия

  • марсилия-
  • българи-
  • инвалиди

Френската полиция е арестувала трима нашенци

Трима български граждани са обвинени за експлоатация на хора с физически увреждания, съобщава френският вестник "Le Parisien".

След осем месеца разследване френската полиция е разкрила мрежата, ръководена от 55-годишния русенец Станчо Д., известен като Пашата, 53-годишната му съпруга Теменужка и 50-годишния му брат Иван.

Тримата са набирали свои сънародници предимно от Русе. Пашата е обещавал по 50% от приходите на хора с увреждания плюс храна и подслон.

"Просяците са били длъжни да заработват между 20 и 80 евро на ден", съобщава източник от разследването пред изданието. В противен случай са наказвани с побой, като са принуждавани да прекарват нощта в багажниците на изоставени автомобили в ромски лагер в Марсилия.

Пашата, описван като "безмилостен" шеф на клана, вече е задържан по подобни обвинения в Германия, Гърция, Швейцария и Италия.

На 23 май Пашата се е върнал от България заедно със 7 нови просяци.

Заради липсата на грижи един от просяците в мрежата е починал в болница в Марсилия от гангрена, а друг е в тежко състояние в приют.

Идентифицирани са дузина жертви на престъпната група. Пашата е използвал 16-годишния си син и 15-годишната му приятелка, които са наблюдавали просяците през деня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сачмата

    1 0 Отговор
    Сега на пашата и сие да им счупят краката и ръцете и да ги сложат да просят на ъгъла на народното събрание така ще сме сигурни че ще пукнат от глад и мизерия (-;