Last news in Fakti

2 Юни, 2015 12:20 1 170 0

Домашен арест за Венета, убила мъжа си с нож в сърцето

  • жена-
  • уби-
  • мъжа-
  • венета-
  • нож-
  • домашен арест-
  • сърцето

Определението на съда е окончателно

Състав на Варненския апелативен съд измени днес процесуалната мярка за принуда от „задържане под стража“ в „домашен арест“ на Венета Ангелова, обвинена, че преди 12 дни убила бащата на двете си невръстни деца.

На 24 май 2015 година Шуменският окръжен съд задържа първоначално в ареста 21-годишната Венета, която беше привлечена като обвиняема затова, че на 21 май тази година, в с. Саламаново, област Шумен е причинила смъртта на Севдалин Христов, с когото живеела на съпружески начала и който е баща на двете й малолетни деца.

Пресслужбата на съда  припомня, че двамата живеели заедно от 4 години и имали две деца – на 3 години и на година и три месеца. В последно време Венета и Севдалин често се карали, а битовите скандали завършвали с побой над младата майка. За това разказват и първите разпитани свидетели. Поредният скандал между тях на 21 май тази година отново ескалирал. Следствените действия установили, че Венета нанесла само един удар с нож в гърдите на 23-годишния мъж, но с него засегнала сърцето и причинила смъртта му. Двете деца били настанени в Кризисен център.

Днес въззивната апелативна инстанция не оспори изводите на Шуменския окръжен съд, че събраните по делото доказателства обосновават предположението за авторството на престъплението. Законът наказва за умишлено убийство със затвор от 10 до 20 години.

Апелативният съд обаче намира, че няма опасност младата жена да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Венета има чисто съдебно минало, няма криминална регистрация и е майка на две малолетни деца, за които е полагала грижи и които се нуждаят от нея. Съдът намира, че втората по тежест мярка за процесуална принуда „домашен арест“ ще позволи на следствените органи да приключат разследването, а Венета ще може без да се отклонява да се грижи да двете си малки деца.

Определението на Варненския апелативен съд, е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА