Last news in Fakti

30 Юни, 2015 16:42 2 111 1

Задържаха двама за грабеж на голяма сума

  • задържаха-
  • двама-
  • грабеж-
  • голяма сума

Наложени им са постоянни мерки за задържане

Г.М./38 г./  от Мездра и К.Д./43 г./ от  София са задържани на 26 юни т.г.в хода на проведена полицейска операция. В нея участвали служители на секторите „Грабежи” към СДВР и ГД „Национална полиция“, акцията е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Криминалистите наблюдавали от известно време двамата мъже, тъй като разполагали с предварителна информация за готвен грабеж. Така те засекли поредния им удар – при спиране на лек автомобил на черевен светофар на бул. „В.Левски“ мъжете се втурнали към колата, шофирана от служителка на фирма, за секунди счупили дясното странично стъкло и издърпали дамската й чанта, в която имало 15 000 лв. оборотни пари и лични вещи. Минути по-късно нападателите били задържани.

От допълнителната справка станало ясно, че Г.М. има множество криминалистически регистрации и 17 присъди. Съучастникът му също се оказал с дълго криминално досие и с една присъда. В хода на проведените оперативни и процесуално-следствени действия са иззети откраднатите пари и вещи, събрани са и безспорни доказателства, че двамата са съпричастни към извършеното престъпление.

След доклад на събраните материали в прокуратурата на двамата били  повдигнати обвинения по чл.199 от НК и наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. С определение на Софийски градски съд мерките им за задържане са изменени в постоянни. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Колеги шофьори бъдете бдителни При спаднала задна дясна гума повече от сигурно е че гадовете ви дебнат да клекнете да сменяте гумата през това време измъкват от колата всичко каквото докопат Като призраци са Пак са започнали с тоя номер изродите мръсни Бъдете нащрек Внимавайте Не оставяйте нищо в колата