1 Юли, 2015 19:07 2 331 2

Разбиха цех за електрически крушки менте

  • разбиха-
  • цех-
  • електрически-
  • крушки-
  • менте

Задържан е един човек

Мащабна полицейска операция по пресичане на производството и разпространението на стоки, носещи запазени световни търговски марки, се проведе на територията на Пловдив, съобщиха от МВР.

В помещение в кв. „Гаганица“ полицаите откриха оборудван цех за машинно щамповане на знаци, идентични на защитена световно известна марка. Установено е, че тези знаци били полагани върху традиционни балонни крушки с различен волтаж. Стоката, пакетирана ръчно и машинно, била поставяна в кашони, облепени със скоч и обозначени със знаци на световната марка. Присъстващите в цеха не могли да предоставят документи, даващи им право да използват търговската марка. При последвали процесуално – следствени действия служителите на реда иззели 3 754 традиционни балонни и енергоспестяващи крушки, с поставени на тях знаци, идентични на световна търговска марка, 9 755 електрически крушки без отличителни знаци по тях, търговски етикети и лепенки със световната марка, щамповаща и пакетажна машина, компресор, плаки, калъпи и форми за поставяне на крушките при тяхното щамповане, празни кашони от велпапе.

Разпитани са свидетели, назначени са експертизи. За извършено престъпление като обвиняем е привлечен С.К., който е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

В хода на операцията са проверени и три търговски обекта в кв. “Изгрев“ в Пловдив. Иззети са общо 1 449 спортни артикула, носещи знаци, сходни или идентични на световноизвестни регистрирани търговски марки. Стоките се продавали в магазините. Образувани са три досъдебни производства.

В акцията участваха служители на Икономическа полиция при ОДМВР, тя бе реализирана под ръководството на Районната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PlimP

    1 0 Отговор
    поредният тежък удар върху "мафията" в БГ
  • 2 САМО БКП

    1 0 Отговор
    А кога, ще разбият цех менте за колбаси?дОСЕГА НЕ СЪМ ЧУЛ А ПОЛОВИНАТА НАРОД СЕ ИСЗОРАЗБОЛЯ ОТ РАЗНИ БОЛЕСТИ ЗАРАДИ ЧОВКИТЕ, КРАКАТА, КОПИТАТА И КОКАЛИТЕ КОИТО СМИЛАТ В МАЛОТРАЙНИТЕ КОЛБАСИ! Но там учудващо всичко е наред.