Last news in Fakti

3 Юли, 2015 18:16 2 292 3

В Италия заловиха осъден за убийство у нас след 8-годишно издирване

  • убийство-
  • българин-
  • италия-
  • издирване

Главният прокурор Сотир Цацаров ще изготви искане за екстрадиция

Осъденият за убийство у нас и издирван въз основа на Европейска заповед за арест Венцислав Димитров е бил задържан в Италия на 30 юни. Той е издирван в продължение на 8 години, съобщават от прокуратурата.

На 9 юли 2007 година 47-годишният Венцислав Димитров е осъден на 10 години лишаване от свобода при строг затворнически режим за убийство.

Европейската заповед за арест е издадена за привеждане в изпълнение на наказание 10 години лишаване от свобода при строг затворнически режим за убийство.


Той е признат за виновен за това, че на 28.12.1996 г. около 03.00 часа в гр. Благоевград е убил Кирил Ангелов. Незабавно след влизане на присъдата в сила Окръжна прокуратура гр. Благоевград е изпратила препис на Областно звено "Охрана" гр. Благоевград и на Началника на Затвора гр. Бобов дол, за изпълнение.

След като в прокуратурата е постъпила информация, че Димитров се укрива, е изготвена Европейска заповед за арест на лицето, която на 14.11.2007 г. е изпратена на Дирекция "Международно оперативно полицейско сътрудничество" при НСП гр. София.

Въз основа на посочената по-горе заповед, Венцислав Димитров е задържан в Милано на 30.06.2015 г и към момента се намира в затвора в гр. Милано.

Главният прокурор Сотир Цацаров ще изготви искане за екстрадиция на осъдения Димитров за изтърпяване на наказанието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗА ГАВЕ

    0 0 Отговор
    ЩЕ ТИ СТРОШАТ АНАЛО ТУКА БРАТО....

    Коментиран от #2

  • 2 РЕЧен ГЕНър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЗА ГАВЕ":

    Тоя ще го амнистират още на летището! В БантустанЯ такива кадри изпълняват политически поръчки и никога няма да са в затвора- там е само за джебчийки и бездомници. Вервай в БГ правосъдието и ще си с доживотна ако се изпикаеш в морето нощем...
  • 3 123

    0 0 Отговор
    10 години присъда за убийство?!Смешна държава. Смешен ЕС. Този трябва да лежи 100 години и то да влезе не по-късно от 6 месеца след извършване на престъплението.