Last news in Fakti

4 Юли, 2015 18:13 10 608 6

В Слънчев бряг задържаха младеж, насочил оръжие срещу полицай

  • белезници-
  • слънчев бряг
В Слънчев е бил задържан 19-годишeн младеж, въоръжен с огнестрелно оръжие. Момчето дори заплашило на няколко пъти полицай с пистолет. В квартирата, в която се укривал, били намерени и палка, бокс, маска.
Акцията на място е била ръководена от главния секретар на МВР Георги Костов и директора  на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, съобщиха от МВР.

Всичко започнало при проверка към 5 часа сутринта в района на заведение в Слънчев бряг. Вместо да извади личните си документи, младежът с инициали Д. Б. насочил пистолет към полицаите, след което побягнал по централната алея на курорта. Той бил застигнат от един  от служителите на реда, като отново насочил пистолет срещу него и го заредил демонстративно.

Полицаят произвел изстрел със стоп-патрон със служебното си оръжие, но 19-годишният успял да избяга и да се укрие.
При след оглед и разпити на свидетели било установено, че Д.Б. се е укрил в апартамент в общежитие в курорта. С разпореждане на главния секретар на МВР и директора на ОДМВР – Бургас е планирана акцията по задържането да се осъществи от служителите от "Специализираните полицейски сили" като са отчетени нестабилното състояние на въоръжения с боен пистолет и населеността на сградата.

Спецполицаите атакували апартамента, използвайки противозащитен куршумен щит и методи от специалната тактика, които да гарантират безопасността на служителите, в случай, че въоръжения младеж реши да стреля срещу тях с огнестрелното оръжие. В резултат на бързите и професионални полицейски действия Д.Б. е обезвреден и задържан без да се налага взривяване на светлинно-звукова граната, както е било предвидено, ако обстоятелствата налагали това. Полицаите иззели незаконно притежавания от младежа боен пистолет «Макаров» заедно с боеприпаси към него. При извършения оглед са намерени и иззети още : палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и лаптопа, за които се предполага че са предмет на престъпления. 

Констатирано е, че Д.Б. е криминално проявен за извършена през 2013 година измама в родния му град Смолян. Същият е задържан за едно денонощие със заповед за полицейско задържане, като му е повдигнато обвинение по чл. 269* във връзка с чл. 339** от НК.  С прокурорско постановление срокът на задържането е удължен на 72 часа и Д.Б. е приведен в следствения арест. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Л....р, ще му искат документите, а той ще вади пистолет. Сам си усложнява живота.
  • 2 ттт

    1 0 Отговор
    този ще го пуснат,а в сащ осъждат мацето за доброволен секс 22г
  • 3 dhcp

    1 0 Отговор
    На времето народа ревеше, че имало полицейщина в държавата ни. Сега ревем че е пълно с наркомани, бандити и крадци. И кво праим ся?
  • 4 stefanmilk

    1 0 Отговор
    ако това е в нормална държава да е вече на оня свят при шефа
  • 5 тошибиян

    0 0 Отговор
    те такива са били репресираните от комунизма и сега по демокрацията и паметници им дигат
  • 6 дилъри в какао бийч

    0 0 Отговор
    Браво на полицията а диларите в какао биийч някой задържал ли е или така привличаме туристите :D Без амфети и екстази на Слънчака няма достатъчно туристи до този извод достигам :D