Last news in Fakti

7 Юли, 2015 13:14 1 132 0

Германец, наръгал свой сънародник остава в ареста

  • германец-
  • наръгал-
  • сънародник-
  • свой-
  • остава-
  • ареста-
  • германски турист

Решението на съда е окончателно

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на германския гражданин Тобияс Замарция, разследван за извършен от него опит да ограби със сила пари и GSM от негов сънародник, като грабежът бил придружен и със средна телесна повреда, съобщиха от съда.

Инцидентът станал преди 10 дни на търговска алея в морския курорт. Пострадалият Джъстин Шнайдер е 21-годишен немски турист. След като Тобияс го наръгал в корема, се опитал да му вземе парите и телефона. Пострадалият успял да избяга без да бъде ограбен и бил настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна“. Няма опасност за живота му.

Миналата седмица Варненският окръжен съд (ВОС) определи първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 20-годишния германец, който днес поиска от апелативната инстанция да  му бъде определена „парична гаранция“.

Апелативният съд във Варна обаче сподели изводите на ВОС, според които всички събрани доказателства до настоящия момент обосновават категорично предположението, че Тобияс е автор на престъплението. Проведен е следствен експеримент, разпитани са основните свидетели, присъствали на нападението, както и пострадалия. Има данни, че  обвиняемият е направил опит да въздейства върху свидетел на инцидента. Независимо, че Замарция е гражданин на ЕС и има право на свободно придвижване, то към настоящия момент той няма установен адрес в България, където се водят следствените действия.

С оглед наличието на чужди граждани като свидетели, пострадал и обвиняем в това наказателно преследване, съдът указа на органите на досъдебното производство да приключат разследването в максимално разумни срокове.

По преценка на прокуратурата наказателното производство спрямо Тобияс Замарция би могло да се разглежда и в Германия. Докато приключи обаче разследването в България младият германец ще остане в ареста и поради опасността да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава ареста на Тобияс Замарция, разследван за опит за грабеж и причиняване на средна телесна повреда на свой сънародник е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА