Last news in Fakti

8 Юли, 2015 01:45 1 482 1

Две жени на съд в Мароко, защото са носили поли на публично място

  • мароко-
  • съд-
  • поли

Те са заплашени от двугодишна присъда

Две жени в Мароко ще бъдат съдени за непристойно поведение, защото са излезли с поли на публично място, съобщи „Дейли Мейл“.

Жените са били арестувани през миналия месец, докато са преминавали през пазар на открито в град Агадир на път за работа. Един от търговците на пазара бързо забелязал как са облечени жените. Това предизвикало истерия и възмутени минувачи и търговци обградили жените в кръг, обвинявайки ги в неморално поведение.

Намиращи се в близост полицаи бързо се намесили и отдалечили жените от тълпата, отвеждайки ги в полицейското управление, където да им бъде повдигнато обвинение.

Инцидентът предизвика вълна от недоволство по целия свят. В интернет има петиция, в която ареста се определя като посегателство над личната свобода на човека. Тя е озаглавена „Носенето на рокля не е престъпление“ и е била подписана над 25 000 пъти. В Мароко вече имаше демонстрация в подкрепа на жените.

Жените са на 23 и 29 години. Ако бъдат признати за непристойно поведение те могат да получат присъда между един месец и две години.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Върховенството на закона :)))))))))