Last news in Fakti

7 Юли, 2015 16:43 22 415 5

Задържаха директора на Техномаркет

  • задържаха-
  • директора-
  • техномаркет

Той е издирван от с Европейска заповед за арест, издадена от италианските власти

Днес под ръководството на  Софийска градска прокуратура на територията на гр. София  бе проведена полицейска операция от служители на ГД “Национална полиция“–МВР за задържането на Николай Китов – представител на Съвета на директорите на „Техномаркет“ АД и на „К и К Електроникс“ АД.

Николай Китов е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от италианските власти, във връзка с водено международно следствие по наказателен процес за данъчни престъпения по схемата „Карусел“, касаеща доставки в областта на консумативната електроника.

По молба за правна помощ от Републиканската прокуратура при съда в Монца, Софийска градска прокуратура е поискала и получила от Софийски градски съд разрешение за извършване на претърсвания и изземвания на домашния и служебните адреси на Китов в столицата.

В хода на операцията Николай Китов е установен и задържан. Извършени са претърсвания и изземвания в жилището на Китов и в офисите на дружествата „Техномаркет“ АД и „К и К Електроникс“ АД.

Предстои производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 0 Отговор
    Лицето не е единичен случай, повярвайте, това е бизнесът ....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ревизоро

    1 0 Отговор
    Митница Аерогара София осиротя.Някои милиционери също.Каква жалост!
  • 4 Шефьор

    1 0 Отговор
    Ники, Ники, лакомията води до тук. Това дето го правиш върви в Македония, Сърбия, но в ЕС вече не. Нищо малко ще те поразходят ще полежиш и ще влезеш в час.
  • 5 печален

    0 0 Отговор
    За съжаление , в Българийка всичко е монопол ! Късно се усетихме и вече сме яко в мнополната страна ! Честито на всички ! Вече нямаме място в собствената си страна ! Честито на всички гласували за БСП , ДПС , СДС , ГЕРБ и НДСВ !