Last news in Fakti

9 Юли, 2015 11:17 23 294 15

Културистът Емил Скорчев, убил жена си, поиска смъртна присъда

  • емил скорчев-
  • смъртна-
  • присъда-
  • културист-
  • убил-
  • жена

Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея, заяви той в съда

Културистът Емил Скорчев, убил жена си, поиска смъртна присъда - 1
Снимка: varna.utre.bg

Емил Скорчев, убил умишлено и по особено мъчителен начин 28-годишната си съпруга Керанка през септември миналата година, поиска днес от Варненския апелативен съд смъртна присъда, съобщиха от съда.

На въззивна проверка днес бе присъдата на Варненския окръжен съд от 14 април тази година. Тогава при условията на съкратено съдебно следствие, признание на вината и отказ от събиране на доказателства първата съдебна инстанция произнесе доживотна присъда за 33-годишния Емил Скорчев. След като редуцира с 1/3 наказанието, ВОС му присъди 25 години затвор при първоначален строг режим. 150 000 лева е обещетението за причинените неимуществени вреди и страдания, които осъденият трябва да заплати на майката на Керанка.

Подсъдимият не даде възможност на служебния си защитник да представи аргументите в жалбата срещу първоинстанционната присъда и представи в емоционална реч своите мисли. „Не искам снизхождение“, заяви Скорчев. „Искам смъртна присъда, но и тя ще ми е малко. Всичките ми близки са мъртви по моя вина. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея. Не искам милост, а да ми определите смъртна присъда или да ме пратите там където изпълняват такива“, каза подсъдимият в последните си думи пред съда.

Пресслужбата на съда припомня, че животът на Емил и Керанка протичал в пълна изолация в с. Поручик Гешаново, Добричка област при бабата на Емил, която починала в началото на 2014. За да продължат да получават пенсията й, която била единствения им източник на доходи двамата заровили тялото й в мазата и изтеглили 42 413 лв от сметката на починалата. Тази ситуация и тоталната изолация създавала сериозно напрежение между съпрузите.

На 21септември м.г. двамата събрали багажа, натоварили го в микробус "Nissan" и пристигнали във Варна. На път за гробищния парк "Тополи", където трябвало да посетят гроба на бащата на Емил напрежението между тях ескалирало. Според обвинението Керанка заявила, че желае да прекрати този начин на живот и да напусне съпруга си. Скорчев реагирал със самонараняване по ръцете. Жената избягала от автомобила, но Емил я догонил и започнал да я удря. Продължил побоя, но вече ударите били с нож.

СМЕ установила по-късно, че по тялото на Керанка имало 12 прободно прорезни рани по шията, гърдите, корема и ръцете. Един от тях - в сънната артерия се оказал смъртоносен за 28-годишната жена. Хората, които се опитвали да се притекат на помощ били отблъсквани от озверелите кучета на Скрорчев. Той направил опит да се самоубие, но животът му бил спасен. Съдебно психиатрична и психологична експертиза установи, че Емил страда от шизоидно личностово заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие.

Тази агресия днес намери израз и днес в съдебната зала на Варненския апелативен съд. Бурна емоционална реакция у подсъдимия предизвикаха пледоариите на обвинението и на адвоката на майката на Керанка, които настояват въззивният съд да потвърди както 25-годишната присъда на Скорчев, така и размера на присъденото обещетение. Компетентната и навременна реакция на съдебната охрана предотврати ескалиране на напрежението.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 буби

    2 1 Отговор
    ...........Съдебно психиатрична и психологична експертиза установи, че Емил страда от шизоидно личностово заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин..........

    Всички напомпани, дето зобят и блъскат по фитнесите са такива, комплексирани, потенциални престъпници или пушечно месо, повечето даже не знаят с кво ги зобят в "добавките"...

    Най-хуманното отношение към такава измет е куршум в челото или в тила, в зависимост от ситуацията ! :-)



  • 2 Toko

    0 2 Отговор
    Беше добър спортист-жалко!
  • 3 ОМНАДРЕН

    2 0 Отговор
    Е то тва е батка, а не културист - оправете си заглавието
  • 4 White walker

    2 0 Отговор
    Гледай сега Буби - не всички които блъскат здраво по фитнесите са такива каквито ги описа. Повечето спортуват за здраве и удоволствие и са си напълно нормални хора. Освен това съм забелязъл че хора с такива крайни мнения относно фитнеса обикновено са тюфлеци с жалък полов живот. Ако си мъж те съветвам да правиш клек, лег и мъртва тяга. Ще поотслабнеш и ще се почувстваш по-добре. Ако си жена - прати мъжа си на фитнес. После може и благодарствено писмо да ми пратиш ;)

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 5 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор
    ДАЙТЕ МУ НА ЧОВЕКА ТОВА, КОЕТО ИСКА!НЕ ГО БАВЕТЕ!СМЪРТТА Е МИЛОСТ ЗА НЕГО!НЕКА ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО!
  • 6 ка6

    0 0 Отговор
    този го познавам от една зала. има сериозни проблеми и е зависим от химия. много конфликтен, но като цяло е безобиден. очакван завършек.
  • 7 Да ама не

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "White walker":

    Нивото на комплексарщина расте с нарастване на "зобането" и помпането. Освен треньор явно необходим е и психотерапевт в залите.

    Коментиран от #8

  • 8 White walker

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да ама не":

    "Помпането" на комплекси става по много и различни начини. Моето наблюдение е че по форумите комплексарите са повече отколкото в залите.
  • 9 Животното

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "White walker":

    И ти явно си не малък комплексар! Залите са пълни със разни празноглавци които блъскат по цял ден и после ходят по улиците като освободители.
  • 10 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "White walker":

    4, пииииииич, ти си и аз не занам къф си, блъскането с химия влияе на всичко, да не говорим, че пишлето тотално загива, а на сърцето ако знаеш кво му се случва и да, 90% от хвърлящите желязото са комплексари на 110%, особено на тема жени, тва не е здраве, луд на шарено с ерадва, познавам хора живеещи над 1000м през по-голямата част от годината и са като застинали във времето, не ги бях виждал от около 10г. и са такива, каквито си ги спомням, снимка, никаква промяна, а ти на тяхната възраст сигурно ще си тотална щета с тва "здравословно спортуване" между 4 стени
  • 11 КренцелЪ

    0 0 Отговор
    Смъртна няма да му дадат, защото по нашето законодателство не може. Да му дадат колкото дадат, той после сам ще си се самоубие. Ако не се самоубие, значи е цирк всичкото това.
  • 12 Дърабъра

    0 0 Отговор
    До къде стигнахме: престъпника да иска смъртна присъда, но обществото ни е толкова демократично, че не може да му издаде. Ще го храним тоя боклук(както и много други по занданите, които не заслужават и един ден да живеят) докато го пуснат от затвора за добро поведение(каква гавра с жертвите им). А този конкретно мога да го посъветвам както е събрал кураж да убие "по особено жесток начин" да намери кураж да направи същото и със себе си щом желае. Е може и по не толкова жесток начин, но голяма услуга ще ни направи. Друго няма какво да му кажа. Вие пак избихте темата в страни от същественото: фитнес, не фитнес и прочие. Ама анаболите никой не му ги е слагал нарочно. При положение, че сам се е превърнал в чудовище да ни отърве от себе си.
  • 13 знаещ

    0 0 Отговор
    Ей, анаболните стероиди са в помощ на атлетите,а не вредят ,естествено в нормални количества.
    Това да не мислите ,че се гради на макарони ...
  • 14 диан

    0 0 Отговор
    нещо не се връзва
    иска тежка присъда
    а си признава за да
    редуцира с 1/3
  • 15 буби

    0 0 Отговор
    White walker, ти да не си се припознал в Чък Норис (Walker, Texas Ranger) :-)

    Познавам такива - зобят квот може, ходят с черни тениски и черни очила по дискотеките, взимат кредит за да си купят некоя кошница, обикновено 10-годишно двуврато БМВ или МБ, мускулите стават по-големи, а пишлето все по-малко и все по-умряло... И ако случайно забършат некоя мадама, не могат да я оправят, та се ядосат и вземат та я претрепат от бой !

    Айде, ще ти кажа : навремето тия с черните тениски бяха мъже и умираха от куршуми, сега мрете насред фитнесите, от това дето го зобите... или жалкарски свършвате в затвора... или се самоубивате като следствие на зобенето...