Last news in Fakti

17 Юли, 2015 12:37 1 564 1

Задържаха 7 мъже, ограбили бежанци

  • ограбили-
  • бежанци-
  • мъже-
  • малко търново

Двама афганистанци и пакистанец били ограбени, след като прекосили незаконно турско-българската граница

Граничният патрул от ГПУ-Малко Търново задържал на 14 юли, в района на с. Евренозово, на около 3 км от границата, трима мъже – двама афганистанци и пакистанец, без документи за самоличност, съобщиха от МВР.

В хода на работата по случая е установено, че чуждите граждани са преминали незаконно браздата в района на 64-та гранична пирамида. Те заявили, че били нападнати от няколко мъже. Един от тях стрелял с пистолет във въздуха, друг имал пушка. Нападателите ги заставили да легнат на земята, започнали за тършуват в личните им вещи и да прибират валута, ценности, часовници и GSM апарати. След това ги изоставили и потеглили с две коли, които били в района.

Нелегалните имигранти заявили, че са готови да сътрудничат за разкриването на мъжете, които са ги обрали. Те били отведени от граничните полицаи в база на дървосекачи в района на с. Евренозово. Там чужденците разпознали сред наемните работници двама от своите нападатели. Двамата признали своето участие в престъплението и посочили още петима свои съучастници от дърварите, които в този момент били заминали за Ямбол, за да обменят ограбената валута и да заложат ценностите.

В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни действия служителите на гранична полиция установили и задържали със съдействието на колегите си от РПУ-Средец и РУ-Котел петимата мъже, участвали в нападението на чужденците.

Всичките 7 души, участвали в грабежа, са от община Котел. Открит е газовият пистолет, с който един от тях стрелял във въздуха. Пистолетът е закупен от него ден преди обира. В сечището е намерена и въздушната пушка, покрита с шума. При извършените обиски са намерени и отнетите по време на грабежа вещи на чуждите граждани.

Уведомена е районната прокуратура в Малко Търново. По случая е образувано досъдебно производство за извършен грабеж. Работата продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    1 0 Отговор
    Цигани ограбили Афганистанци....абе тва не е никво престъпление, те така си общуват