Last news in Fakti

29 Юли, 2015 09:33 2 062 2

Шуменски прокурор влиза днес в затвора

  • румен пенев-
  • прокурор-
  • затвор-
  • ловеч

Снощи Румен Пенев е бил задържан

Вчера, 28 юли 2015 г., около 21,30 часа Румен Пенев – бивш прокурор от Районна прокуратура - Шумен е задържан за изпълнение на наказанието му от три години лишаване от свобода.  Днес ще бъде конвоиран в Затвора Ловеч, където ще изтърпи присъдата си, съобщиха от прокуратурат.

Румен Пенев е осъден за търговия с влияние – престъпление по чл.304Б ал.1 от НК. Той е признат за виновен в това, че през месец октомври 2011г. в гр.Шумен е  поискал  дар - сумата от 25 000лева и на 13.01.2012г.  е приел   сумата  от 21 000лева, която не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице във връзка със службата му, а именно  прокурор от Районна прокуратура - Шумен, за да не повдигне същият обвинение и прекрати наблюдавано от него досъдебно производство.

Наказанието ще се изтърпи при първоначален общ режим, в затворническо общежитие от открит тип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Браво дано това да е началото на оправията.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Завалията, не е бил удобен на някой над него. Иначе всичко по старому - никаква надежда в БълХария