Last news in Fakti

29 Юли, 2015 16:22 1 392 1

Предаваме българка на германските власти заради измами в интернет

  • предаваме-
  • българка-
  • германските власти-
  • измами-
  • интернет

Установени са 82 престъпления, като щетите за измамените лица възлизат на близо 150 000 евро

На 07 юли 2015г. в Софийска градска прокуратура (СГП) е постъпила Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в град Карлсруе, Федерална Република Германия, по отношение на 31-годишна българска гражданка, съобщиха от прокуратурата.

Поискано е и предаване на същата на компетентните немски власти за осъществяване на наказателно преследване за участие в организирана престъпна група (ОПГ), занимаваща се с измами по интернет.

Групата, в която е участвала българската гражданка, се е занимавала с предлагане за продажба чрез платформата за интернет търговия “Ebay” на златни монети и кюлчета с висока стойност. Установени са 82 престъпления, като щетите за измамените лица възлизат на близо 150 000 евро. Участниците в престъпната група са въвеждали потенциалните купувачи в заблуждение, че ще им доставят поръчаните ценни стоки, без да имат  каквито и да е намерения и възможности да го сторят. Мотивирали са купувачите да заплатят предварително покупната цена на ценните вещи, не са доставяли стоките и са се облагодетелствали от преведените по банков път суми.  

Жената е задържана от българските власти на 7 юли 2015г. и Софийска градска прокуратура е постановила задържането й до 72 часа. Софийски градски съд е взел мярка за неотклонение “Задържане под стража“.
Днес, СГС постанови решение, с което уважи искането на Софийска градска прокуратура за допускане изпълнението на издадената ЕЗА и за предаването й на компетентните немски власти за осъществяване на наказателно преследване срещу нея.

В момента българската гражданка се намира в следствения арест на Национална следствена служба. Предстои да бъде издадено постановление на ВКП, с което същата да бъде предадена на немските власти .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на бабати фърчилото

    0 0 Отговор
    а немци които са излъгали българи кога ще бъдат предадени на бг власти да лежат присъди в България-питам аз,не че ще има отговор....