Last news in Fakti

30 Юли, 2015 10:08 3 547 10

Стрелба и напрежение заради силна музика

  • стрелба-
  • напрежение-
  • силна-
  • музика

43-годишен ром е прострелян три пъти от бивш полицай

Стрелба и напрежение заради силна музика - 1
Снимка: TV7

Група роми се надигнаха срещу бивш полицай от София, който, по думите им, постоянно ги тормозел, съобщиха от TV7. Напрежението ескалирало в събота през нощта, когато бившият полицай прострелял 43-годишен ром три пъти в крака.

Ромите от кв. "Разпоповци" в Елена разказват, че тормозът започнал преди шест години. Тогава бившият полицай Цвятко Александров си купил къща и заживял в квартала. Редовно обаче се разхождал с оръжие и се заяждал с тях.

Силната музика довела до ескалация на напрежението в събота през нощта. Тогава ромите празнували рожден ден, а Цвятко извикал полиция. Празненството било прекратено, но малко по-късно 43-годишен ром бил прострелян три пъти в крака. Цвятко признава, че стрелял по мъжа, който отишъл на оградата му да се разправя с него.

Стрелецът е задържан за 24 часа и са му иззети законно притежаваните оръжия. Според ромите обаче по-сериозно наказание за него няма да има, тъй като имал връзки в полицията в Елена.

Началникът на районното полицейско управление в Елена обаче заяви, че няма постъпили сигнали за нередности в квартала, а за инцидента в събота имат вина и двете страни. По случая е образувано досъдебно производство за закана за убийство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прост народслаба държава

    1 0 Отговор
    ....и така докато в тези земи наречени област България останат само полицаи,политици и м...ли............
    Да са живи и здрави.......

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "прост народслаба държава":

    Не трябва да разрешаваме това което пишеш. Трябва да се борим като този полицай срещу тази напаст наричана цигани. Много малко от тях са свестни.
  • 3 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    Защо само в България на ЦИГАНИТЕ викат РОМИ?!
  • 4 правозащитник BG

    1 1 Отговор
    Въпросният бивш полицай трябва да бъде награден, а не задържан.... Като нормален гражданин се е обадил в полицията, а е прострелял м....ла след като оня отишъл у тях да се саморазправя с него!!! Крайно време е да си припомним някои аксесоари от Втората световна, като лампиони от м...лска кожа и съответните видове сапуни....
  • 5 ххх

    1 1 Отговор
    очевидно ромското население е глухо......
  • 6 TODOR STOYANOV

    0 1 Отговор
    БРАВО ЦВЯТКО!!!ЗНАЕШ КА СЕ ПРАВИ!!!НЕ ГИ ОСТАВЯЙ ЗА МИГ ДОРИ, КАЧВАЙ ГИ НА ЧЕРЕШАТА ПОСТОЯННО
  • 7 нером

    0 1 Отговор
    Авторката май е на циганска страна?!?
  • 8 гост

    0 1 Отговор
    ,, Група роми се надигнаха срещу бивш полицай от София, който, по думите им, постоянно ги тормозел " - това е начиньт за справяне с тези самозабравили се тьмнокожи ,, избиратели " !!!
  • 9 нормален

    0 1 Отговор
    И аз днес "тормозих" група циганета пред магазин от голяма хранителна верига, като им направих забележка съвсем културно, без обиди, защото бъркаха в кофата за боклук пред магазина и хвърляха боклуците наоколо!
    След, като напазарувах и седнах в колата видях една гадна ХРАЧКА на предното ми стъкло, познайте от кой!?
    Тия не са хора, просто няма думи.
    Браво на човека, добре, че имал пистолет, иначе можеше да го убият, ей така за нищо, има много такива случаи.
  • 10 гост

    0 1 Отговор
    във всяка една нация си има ЧЕРНА овца така че нямам думи това е нашата държава