31 Юли, 2015 11:15 1 879 0

14-годишен с мотопед прегази полицай

  • мотопед-
  • прегази-
  • полицай-
  • 14-годишен

15-годишен неправоспособен младеж пък се заби с кола в ограда в Първомай

14-годишен водач на мотопед от Дебелец не спря на стоп палка и прегази полицейски служител, съобщиха от veliko-tarnovo.net.

Инцидентът е станал снощи в 22,25 ч. на кръстовището между улиците „Г. С. Раковски“ и „Ал. Стамболийски“ в Дебелец. Полицейският служител на сектор „Пътна полиция“ подал знак със стоп палка за спиране на мотопед, който се приближавал по ул. „Ал. Стамболийски“.

Водачът не само не се подчинил на полицейското разпореждане, но и ускорил скоростта си, блъснал униформения служител и се опитал да избяга от мястото на проверката. Непосредствено след това вторият служител от полицейския екип спрял мотопеда.

При извършената проверка е установено, че возилото е без регистрационни табели, неустановена марка и се управлява от 14-годишно неправоспособно момче от Дебелец, неизвестно до момента на полицията. В резултат на инцидента е пострадал единия полицейски служител, който откаран в Спешна помощ – В. Търново с охлузна рана на ръка и контузия на крака. След преглед е освободен за домашно лечение.

Водачът на мотопеда е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Дал е показания за случая в полицейското управление в присъствието на родител. По случая е започнато досъдебно производство.

Друг инцидент с 15-годишен неправоспособен младеж е станал и в Първомай, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

В 20 часа вчера, в управлението е получен сигнал за катастрофа на ул. “Антон Страшимиров”. Пристигналият на място автопатрул, установил, че около 19.30 часа лек автомобил “Ford”, управляван от 15-годишен младеж от Първомай се е блъснал в ограда на частен дом.

Вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и загуба на контрол над автомобила.

Пострадал е непълнолетния и неправоспособен водач, който е откаран в болница без опасност за живота, но е оставен за наблюдение. Няма данни за употреба на алкохол. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА