Last news in Fakti

31 Юли, 2015 11:56 926 0

Обвинения за дилърите от Златни пясъци

  • петър борисов-
  • златни пясъци-
  • обвинения-
  • дилъри-
  • янко костов

Петър Борисов и Янко Костов бяха задържани в момент на разпространение на високорискови наркотични вещества на крайбрежната алея в курорта

Варненската Окръжна прокуратура привлече като обвиняеми по бързо производство задържаните при специализираната акция срещу наркоразпространението на Златни пясъци 25-годишния Петър Борисов и 41-годишния Янко Костов, съобщиха от прокуратурата.

Специализираната акция в курорта беше проведена под ръководството и с участието на прокурори от Окръжна прокуратура във Варна.

Борисов и Костов бяха задържани в момент на разпространение на високорискови наркотични вещества на крайбрежната алея в курорта, за което се предвижда наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода и глоба от 20 до 100 000 лева.

Намерените наркотици са 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин. Установени и разпитани са и двама чужди граждани – поляк и италианец, на които наркопласьорите са продали различни количества от скритите в тайник наркотици.

Борисов и Костов са обвинени и за принуждаване чрез заплаха с насилие на 22-годишна жена да поеме имуществено задължение, като да им плаща по 200 лева седмично.

За Янко Костов разпространението на наркотици е извършено в условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на условно предсрочното му освобождаване за същото престъпление.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура във Варна. Днес прокуратура ще поиска от Варненския окръжен съд  определяне на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража” спрямо наркопласьорите. Съдебните заседания в Окръжния съд са насрочени за 14 часа и 14,30 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА