Last news in Fakti

3 Август, 2015 17:45 2 579 0

Задържаха престъпна група за наркотици

  • престъпна група-
  • наркотици-
  • задържаха

С белезници са седем души, сред които и ръководителят на групата; Наложени са им 72-часови мерки за задържане

Престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотици, е разкрита спри спецоперация на ГДБОП. При акцията, проведена под надзора на Специализираната прокуратура, са задържани седем души, сред които и ръководителят на групата. Наложени са им 72-часови мерки за задържане.

Специализираната операция на ГДБОП е реализирана на 31 юли на територията на София, селата Мърчаево, Подгумер, Долни Богров и вилна зона Чурек.

В хода на спецоперацията са задържани членовете на организирана престъпна група, създадена с цел производство и разпространение на наркотици, предимно канабис. Обвинения за три престъпления са повдигнати на В.С. – като ръководител на престъпната структура. Обвинения за участие в групата, както и за производство и за държане на наркотични вещества са повдигнати на К.С., Г.Я., Р.Н., В.С. и Х.П. За разпространение на наркотици е повдигнато обвинение на седмия член на групата – Н.Б.

Според събраните до момента данни, групата е действала от декември 2014 г. По указание на ръководителя, членовете й са създали три оранжерии за отглеждане на канабис в къщи в селата Мърчаево и Подгумер и вилна зона Чурек. Готовата продукция била складирана в дома на К.С. в София, откъдето била предавана за разпространение на дилъри от групата. Връзка с разпространителите поддържал лично ръководителят В.С. Изяснено е също, че производителите на канабиса не са поддържали връзка с пласьорите.

При извършените претърсвания и изземвания в дома на К.С., освен канабис,  открити и осем пликчета с 255,88 грама амфетамин на таблетки. Намерен е и незаконно притежаван пистолет и осем патрона.
Действията по издирване и на други участници в престъпната група продължават.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на седмината задържани са наложени 72-часови мерки за задържане. Днес е внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на мъжете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА