Last news in Fakti

27 Август, 2015 15:06 8 048 13

Хванаха "джигит" с тунингована кола

  • хванаха-
  • джигит-
  • тунингована-
  • кола

Водач, създавал опасност за останалите участници в движението

Хванаха "джигит" с тунингована кола - 1
Снимки: МВР

Шофьорът, който управлявал лек автомобил „BMW“, бил засечен вчера на столичен булевард, съобщиха от МВР. Колата криволичела, форсирана от водача. На един от светофарите той потеглил с „мръсна газ“, а няколко метра след това отнел предимство на пешеходец на пътека тип „зебра”.

Навлизайки с ляв завой в съседна пряка, автомобилът и водачът били спрени. При последвалата проверка се оказало, че шофьорът е без лични документи, без документи на колата и без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, а автомобилът - с видимо променена конструкция.

При направената справка била установена самоличността на шофьора - 32-годишен столичанин. Последвала проверка на автомобила в техническия пункт на КАТ, която показала, че двигателят на БМВ- то не отговаря на вписания по документи. Експерти констатирали, че цифрите от номера на поставения мотор са заличени и нерегламентирано са поставени усилватели на двигателя за многократно усилване на мощността му.

Малко по-късно мъжът представил документи на автомобила и договор за придобиване на собствеността, но липсвали документите за произход и собственост на монтирания двигател.

По случая е образувана преписка в Първо РУ за допълнителна документна проверка. На шофьора е съставен акт за установено административно нарушение, за липсата на „Гражданска отговорност” и отнемане на предимство на пешеходец. Автомобилът е спрян от движение.

От отдел „Пътна полиция”- СДВР припомнят, че всяка нерегламентирана промяна по конструкцията на автомобили, заличаване на фабрични номера и други интервенции извън установения ред подлежат на административна и наказателна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порки

    0 0 Отговор
    КОШНИК !
  • 3 Илиян

    0 0 Отговор
    Абе КОЛИО какви са тия разписания на градският транспорт........това на снимката да не е твойто BMW та гледаш разписанието на рейса
  • 4 ью

    0 0 Отговор
    Това не е КОШНИК а КЕРПИЧ :)))))))
  • 5 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Тъпа държава.ДА го глобят за нарушаване правилата за
    движение бива,ама да го спират от движение и актуват
    за конструктивни промени си е чиста проба простотия.
    Това,ли са най-опасните хора в тая скапана държава
    дето е сложил турбо и е надул мощността с няколко
    коня.Е затова младите бягат по света и тука ще останат
    само старци с нетунинговани коли.

    Коментиран от #7

  • 6 на дядо поп дядо му

    0 0 Отговор
    няколко коня викаш
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо поп":

    И в коя държава ще избягаш, където ще ти позволят на воля да си тунинговаш колата, без това да стане в оторизиран сервиз???
    Жалки сте с тъпите си сравнения за извън България, при положение, че там законите са наистина драконовски, ама тук всеки чул-недочул интерпретира нещата, както му изнася!!!

    Коментиран от #10

  • 8 киро

    0 0 Отговор
    Да иде в Грейт Британ разбираш ли , да си тунингова колата и без документи да отнема предимство и да прави фуртиции на воля - там са много толерантни и ще го изтраят ........... 5-10мин. и айде в панделата за 6 месеца !
  • 9 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Отиди в най-често даваната за пример държава САЩ и
    си тунинговай на воля това там е цяла индустрия създаваща
    хиляди работни места.Оторизирането,лицензирането и др.
    са измислени от мафията за да се справя с конкуренцията.
    Как ще създадем можещи хора като не ги оставяме да работят.
    И не бъркайте тунинговането с фуртициите.
    А първо се създава индустрия и после се ограничава
    с оторизиране лицензиране и др .простотии.
    Най-отговорно мога да заявя,че големите пакости по
    колите се правят в оторизирани сервизи,чети форуми.
    И за финал една проста сметка,ако се тунинговат сериозно
    по 5000 коли годишно се ангажират поне 3ма майстора на
    кола това прави15000 работни места,което обяснява защо
    се топим като нация.
  • 10 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    като си такъв мераклия да оторизираш обясни
    чии са оторизираните сервизи в БГ и дали сред тях има
    знаещи и можещи хора или не са само бивши мутри хора
    от ДС,митничари и подобни.И за какви драконовски
    мерки плящиш като закона в БГ забранява категорично
    всякакви конструктивни промени по колите,та да се стигне
    до спазване на някакви изисквания е далеко,далеко.
    още не създадена индустрия и припкат да оторизират
    да задушават непокълнало семе.
  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор
    Разбираемо е че авторката Анжелина Димитрова-Джоли се старае да ни внеши че "тунинг" е мръсна дума,но не е в нейна полза/поне професионална/!Смешни и абсурдни са аргументите,че колата"криволичела"/в Закона никъде не е опоменато че трябва да се движим само направо/,нито пък има възбрана водача колко да "форсира" двигатела.Да не говорим че е грях да си на 32г. и да караш БМВ!Колкото до израза "мръсна газ"-не си струва да коментирам всички просташки изрази,а относно "отнемането на предимството на пешеходец"...ми той затова е пешеходец-за да му се отнема предимството!Разбирам алчността на властта че "нерегламентирано увеличение на мощността" значи НЕВЛЕЗЛИ ПРИХОДИ В ОБЩИНСКАТА ХАЗНАТА/за 204коня плащам 274лв данък,представям си за повече какво ще искат/,но в съда са важни не фантасмагориите на платените вещи милиционерски експерти,а РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЕСТ НА СТЕНД,който също може да се атакува в съда колко е "независим"...Бе с две думи-лов на балъци-ако мине!Същестената подробност в случая е,че ако делото се спечели от КАТ,разходите по делото плаща шофьора,а ако спечели шофьора,плаща държавата-т.е. ние!
  • 12 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Нали сам не вярваш на това което си писал?Да разбирам,че липсата на документ за самоличност,документи на колата,липсата на ГО,заличаване на номера на двигателя,отнемането на предимство на пешеходец на пешеходна пътека са едни такива никакви нарушения?Я виж тоя масларник в какъв вид е.ГТП също няма.Да го направим национален герой тогава.Никъде в статията не пише,че държавата е ощетена за невзетия данък.Ти като не ти изнася си вземи кола 75к.с. и ще плащаш 20лв.данък.
    До Дядо поп- ти как виждаш 15хил човека в БГ да се занимават с тунинг на автомобили?Толкова сигурно в САЩ няма да намериш пък в бг още повече.Има фирми които се занимават с тази дейност и със сигурност няма опашки пред сервизите им.И не е простотия да му спрат колата от движение.Закарай този масларник на ГТП и ще видиш колко е изправен.
  • 13 pish

    0 0 Отговор
    Експерти констатирали, че цифрите от номера на поставения мотор са заличени и нерегламентирано са поставени усилватели на двигателя за многократно усилване на мощността му. ОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО ХАХАХАХХААХХАХАХХ
  • 14 don kele

    0 0 Отговор
    Бе тоз баварец с предно предаване ли е ? Или Анжито се е обАркала и е пейстнала некви други снимки?