Last news in Fakti

31 Август, 2015 07:45 9 087 12

Изчезна наркотрафикант под домашен арест

Изчезна наркотрафикант под домашен арест - 1
Питър Бренченс

Прочутият кокаинов комбайн "Дон Роко", в който бяха открити 66 кг наркотици, ръждяса, а един от задържаните наркотрафиканти, който беше пуснат под домашен арест, потъна вдън земя. Това е равносметката от 3-годишното разследване по случая, разказаха магистрати пред вестник „Труд“. Рекордното количество дрога беше разкрито на Гергьовден през 2012 г. при акция на Агенция "Митници" и ГДБОП.

Тогава премиерът Бойко Борисов ( в първия си мандат) долетя с хеликоптер в Русе да покаже заловената пратка, за която беше съобщено, че струва 100 млн. лв. По-късно тя беше оценена на 60 млн. Лв., а още по-късно - на 2,7 млн. лв.

Досъдебното производство се забави заради следствени поръчки до Аржентина и Холандия. Поисканите от чужбина данни трябваше да изяснят участието на задържаните Николай Николов /34 г./ и Питър Бренченс /57 г./ в трафика на наркотици. Докато данните пристигнат, пловдивчанинът Николов беше пуснат под гаранция от 5000 лв. , а холандецът с българско гражданство Бренченс излезе под домашен арест на постоянен адрес в троянското село Орешак.

Бренченс е изчезнал и е обявен за местно издирване, стана ясно вчера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Чудесни закони имаме! Да живее Анархистан!!!
  • 2 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    сефте,какво искате от човека-грижи се за народа-като му затъпява болката с упойващ мед,причиняван вече 25 гдини и краят не се вижда -по зле става,грижи се за имиджа на магистрати и управляващи-браво и да си почива пълноценно ...
  • 3 Гошко

    0 0 Отговор
    забелязвате ли как "заловеното" намалява...
    къде ли отива????
    инфлацията ли го изяжда..?
    праха "вятъра" ли го взима?
    какво става с него?

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко":

    Защо търсиш под вола теле? Единственото, което забелязвам е че, липсват закони у нас, а не, че някакви си експертизи го оценяват на 100 или 2 млн. лева!!!
  • 5 белия лебед

    0 0 Отговор
    ХА ХА ХА
    В държавата на мутрите е така!
    Заслужили герои на мутро-капитализЪма.
  • 6 1234

    0 0 Отговор
    Сега който ги е пуснал под домашен арест да влиза той в затвора.Преди около месец магистратите искаха да вкарат една стара баба в затвора защото до оградата и имало няколко стръка канабис,а тия хубавци с 66кг наркотици под домашен арест.А кажете бе хора това правосъдие ли е?Защо ги избирате такива политици бе,всички политици и адвокати и съдии трябва да им бъдат отнети правата ,това са престъпници облечени във власт.
  • 7 abv

    0 0 Отговор
    Ще стане като с братя Галеви, само може би държавата в която ще отиде този престъпник може да е друга ,но от списъка който не дава право на България да го върне обратно.Типично по нашенски.Тозе домашен арест е пълна глупост и имам чувството ,че държавата нарочно го е измислила , за да може боклуците да се измъкнат докато дойде време за ход на делото срещу дадения боклук, престъпник и незнам дали трябва да включа и друга дума.Но не те са виновни за бягствата , а тези които им го позволяват, в случая разглобената държавната машина
  • 8 Баницата мамо

    0 0 Отговор
    Ми да не е луд да стои нали , ще го осъдят!Ха ха ха ха ха.
  • 9 диан

    1 0 Отговор
    тои не е виновен
    бедата е че май сме ние:(
  • 10 999

    0 0 Отговор
    Демократично правосъдие какво искате.....
  • 11 жоро1

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гошко":

    Ами раздели килограмите на 30 лева за грам и виж какво ще получиш .....
  • 12 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Хващат ги пускат ги и само си играят на прокурори,съдии
    и адвокати за да усвояват парите, който ние заработваме.
    За да разбереш мотивите,гледай интереса,който клати феса.