Last news in Fakti

1 Септември, 2015 15:02 2 216 0

Арест за крадец рецидивист

  • петър николов-
  • пашката-
  • арест-
  • крадец-
  • рецидивист

Петър Николов - Пашката е осъждан многократно

Днес, Районен съд-Асеновград наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, по искане на Районна прокуратура-Асеновград, спрямо Петър Николов - Пашката, на 52 г. от с. Болярци, обвинен за опит за кражба в условията на опасен рецидив, съобщиха от съда.

Петър Николов е бил обявен за общодържавно издирване след като не е открит на постоянния си адрес в село Болярци, обл. Пловдив. Служители на ОДМВР-Пловдив са го издирвали във връзка с опит за кражба на парични средства от частно жилище в гр. Асеновград на 24 юли 2015 г. Тогава заедно с друго лице са направили опит да проникнат в апартамент, където се съхранявала каса с голяма парична сума.

На 29 август 2015 г. Петър Николов е задържан в жилище в гр. Пловдив, откъдето при претърсване са намерени и иззети мобилни телефони, 1840 лева, 1033 долара, 2000 евро, флаш памет, електрошокова палка, преносим компютър и др.

За периода от 1977 г. до 2005 г. Петър Николов е осъждан многократно за престъпления против собствеността, което се установява след извършена справка за неговото съдебно минало.

„Петър Николов е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, което се характеризира с висока степен на обществена опасност. Осъждан е многократно, няма постоянен адрес, укривал се е от органите на полицията, за което следва да му бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, заяви в съдебната зала Димитър Молев, прокурор от Районна прокуратура-Асеновград.

Съдът намери, че доказателствата по делото позволяват да се направи обосновано предположение, че именно Николов е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прие доводите на Районна прокуратура-Асеновград, че е личност със завишена степен на обществена опасност, има опасност да се укрие или извърши ново престъпление.

Определението на Районен съд-Асеновград може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжен съд-Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА