Last news in Fakti

2 Септември, 2015 14:41, обновена 8 Септември, 2015 18:06 2 554 0

Четирима българи задържани в Солун за трафик на хора

  • българин-
  • трафик-
  • хора-
  • солун
 
Солунската полиция разби канал за трафик на имигранти, оглавен от български гражданин. Арестуван е както той, така и други петима членове на престъпната група – четирима българи и двама турци на възраст от 25 до 37 години.

Срещу тях бяха повдигнати обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора с цел печалба, който поставя под риск живота на хората и нарушение на закона за оръжията. В образуваното досъдебно производство се посочва, че в групата е участвал поне още един трафикант, срещу когото бяха повдигнати същите обвинения, съобщи  GRReporter.

Според официалното съобщение на полицията, в сутрешните часове на 1 септември полицейски служители на отдел „Чужденци” спрели лек автомобил и камион, които се движели в този ред по автомагистрала Егнатия в посока към Солун.
 
По време на проверката в камиона били открити 103 чужденци, 19 от които са деца. Според гръцки медии става дума за бежанци от Сирия, които по-рано през същия ден преминали по незаконен начин гръцко-турската граница в област Еврос. Те не носели със себе си абсолютно никакви документи.

Веднага след незаконното си влизане на гръцка територия бежанците се качили в камиона, който трябвало да ги закара до Солун. По време на разследването полицаите установили, че всеки от бежанците е трябвало да плати сума от 2000 евро, тоест членовете на престъпната група са щели да спечелят над 200 000 евро от конкретното транспортиране.

 
В допълнение, в леката кола полицаите открили и конфискували една сабя и документите на камиона. Намерена е също сума от 130 евро, която се смята за получена в рамките на конкретната престъпна дейност.

 
След пристигането им в Солун се предполага, че бежанците са щели да се придвижат към границата с Македония и от там към някоя от страните в Централна и Северна Европа.
 
Заслужава да се отбележи, че залавянето на български граждани в Гърция по обвинения за трафик на имигранти далеч не е единичен случай. Според източници на GRReporter само в затвора в Комотини се намират 50 българи, които са обвинени или осъдени по подобни деяния.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА