Last news in Fakti

2 Септември, 2015 20:21 1 896 1

Четирима младежи са задържани за въоръжен грабеж

  • четирима-
  • младежи-
  • задържани-
  • въоръжен-
  • грабеж

Трима от тях са непълнолетни

Четирима младежи от с. Койнаре са установени и задържани за извършен от тях въоръжен грабеж на таксиджия, съобщиха от МВР.

Към 2.52 часа на 1 септември 26-годишен таксиметров шофьор позвънил за помощ на тел. 112. Обяснил, че е в землището на с. Еница, бил е нападнат, бит и заплашен от четирима неизвестни, които му отнели наличните 30 лева и мобилен телефон. Веднага на място бил изпратен полицейски екип.

Таксиметровият шофьор разказал как преди това стоял на стоянка в Червен бряг, откъдето бил нает от двама клиенти. Маршрутът бил до с. Еница. Докато пътували по маршрута били настигнати от лек автомобил "Alfa Romeo", в който се придвижвали двама мъже. В момента на засичането двамата му клиенти го нападнали и ударили в главата. От другата кола изскочили двамата – единият с маска и пистолет, чрез заплаха го принудили да излезе от таксито, грабнали от джоба му наличните пари и мобилния му апарат, после се метнали на таксито и като го зарязали на пътя изчезнали с мръсна газ, заедно с другия автомобил.

В хода на последвалите заградителни действия четиримата нападатели на възраст от 15 до 19 години били засечени и задържани. При проведеното разследване е установено, че клиенти на жертвата са били двама от тях – 16 и 17-годишни, а след извършения грабеж, 17-годишният, който е неправоспособен, е седнал зад волана на таксито. Отнетите вещи, заедно с маската и оръжието – газов пистолет, са открити и приобщени като веществени доказателства към досъдебното производство. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Кнежа.

По случая е образувано бързо полицейско производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПГ

    0 0 Отговор
    само не казвате, че са били м...ли!!!