Last news in Fakti

23 Септември, 2015 12:09 2 332 1

Разбиха престъпна група за кражба на цигари

  • разбиха-
  • престъпна-
  • група-
  • кражба-
  • цигари

Задържани са 6-ма души

При проведената специализирана полицейска операция на 20 срещу 21 септември служителите на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” заловиха шестима души за кражба на цигари, съобщиха от МВР. Всичките са от София на 33 г., 42 г., 31 г., 25 г. и 44 г.

По първоначални данни те са извършители на престъпни посегателства на територията на цялата страна.

Около 23.30 часа в неделя членовете на групата били забелязани да се придвижват с автомобили “BMW” и “Audi” по околовръстния път на Пловдив в посока Асеновград. Те се отклонили в черен път и укрили единия автомобил, а на другия монтирали откраднати предишната вечер регистрационни табели. След кражба на цигари от търговски обект в квартал “Запад” в Асеновград и оттеглянето на групата, криминалистите предприели незабавни действия по задържането им.

Участниците в престъплението не се подчинили на полицейските разпореждания и оказали яростна съпротива на органите на реда, което довело до използване на полицейски помощни средства.

Непосредствено преди да се качи във влак за София бил заловен и техен съучастник на 20 г. също от София.

Извършени са обиски и претърсвания на адресите, обитавани от групата, със съдействието на служители от Главна дирекция “Национална полиция”. Образувани са досъдебни производства и срещу лицата са взети мярка за неотклонение- задържане за 72 часа.

Предстои документиране на цялостната престъпната дейност на лицата от разследващите полицаи и доклад на материалите в РП Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Значи когато иска родната полиция може да си върши работата. Сега остава и родния съд да си свърши неговите задължения и да ги осъди ефективно тия негодници.