Last news in Fakti

29 Септември, 2015 14:11 982 0

29 имигранти са задържани на българо-сръбската граница

  • имигранти-
  • задържани-
  • българо-сръбска-
  • граница

Предотвратени са опитите на 310 нелегални имигранти да нарушат българо-турската граница

29 имигранти са задържани на българо-сръбската граница, съобщиха от МВР.

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Калотина е задържал 18 чужди граждани при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница. Чужденците – 3 афганистанци, 3 иракчани, 4 пакистанци и 8 сирийци, са заловени на метри от държавната граница в местността Ливадите, южно от ГКПП-Калотина. Всичките са без документи за самоличност. По случая ще бъде образувано досъдебно производство от Районна прокуратура-Сливница.

Друг граничен полицейски наряд е задържал в землището на с. Беренде извор, общ. Драгоман, 11 афганистански граждани без документи. Уведомена е районната прокуратура. В ГПУ-Калотина са им издадени заповеди за наложени принудителни административни мерки. Афганистанците ще бъдат отведени в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово.

Гранични полицаи са задържали вчера в землището на село Индже войвода, община Созопол, 6 чужденци, мъже, без документи за самоличност. Нелегалните имигранти са заявили, че са от Ирак. Те са задържани в ГПУ-Малко Търново, работата по случая продължава.

През изминалото денонощие са предотвратени опитите на 310 нелегални имигранти да нарушат българо-турската граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА