Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 09:09, обновена 5 Октомври, 2015 17:11 3 363 4

Прокуратурата повдигна обвинение срещу шофьора убил 3-годишно дете

  • катастрофа-
  • уби-
  • 3-годишно дете-
  • прокуратура-
  • обвинение

Младият мъж вече е осъждан за това, че е управлявал МПС без книжка

Прокуратурата повдигна обвинение срещу шофьора убил 3-годишно дете - 1

Окръжна прокуратура - Сливен привлече и задържа шофьорът, убил 3-годишно дете в Сливен, съобщиха от прокуратурата.

Вчера в 19.30 часа в гр. Сливен, кв. „Речица“ , при управление на лек автомобил “Fiat Punto” в пияно състояние, 25-годишният мъж от града е предизвикал пътно транспортно произшествие, при което е загинало 3-годишно дете. Детето е починало на място. След инцидента той е избягал от местопроизшествието, но скоро след това е установен и задържан.

В хода на разследването е установено, че шофьорът на автомобила не притежава право да управлява моторно превозно средство и е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 0,64 промила. Разпитани са 10 свидетели, назначени са съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

Младият мъж вече е осъждан за това, че е управлявал МПС без съответно свидетелство за правоуправление и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на това осъждане.

Днес той е привлечен като обвиняем и е задържан до 72 часа от Окръжна прокуратура-Сливен. Предстои утре Окръжен съд-Сливен да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на най – тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Мога ли да знам, защо отново снимката е на БМВ при положение, че в инцидента е участвал Фиат?

    Коментиран от #2

  • 2 некойси

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ти представяш ли си това почти разцепено на две BMW как ще избяга от местопрестъплението?
  • 3 Киро

    1 0 Отговор
    Пиян циганин прегазил циганче.

    Да не ни занимават с такива случаи, имат си там мешере, омръзна ми българският съд и полиция да се занимава с циганските им работи.

    Като се трепят помежду си - да си се оправят между тях.
  • 4 Льольо

    1 0 Отговор
    Никой нарочно няма да убие дете независимо какво е то! Но когато се случи, трябва да се понесе отговорността, това е положението!