Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 18:51 1 638 2

Осъдиха българин, отправил смъртна заплаха към Кристалина Георгиева

  • кристалина георгиева-
  • сащ-
  • заплахи-
  • съд-
  • присъда

Душко Вълчев заявил, че ще заколи като пиле българския еврокомисар

Осъдиха българин, отправил смъртна заплаха към Кристалина Георгиева - 1
Снимка БТА

Българин бе осъден от щатския федерален съд заради смъртна заплаха срещу българския комисар Кристалина Георгиева, съобщава Нова телевизия.

Съдът в Холтън, щата Мейн, е издал присъда от шест месеца затвор на 38-годишният българин, с американски паспорт, Душко Венелинов Вълчев.

През февруари мъжът заплашил да "пререже гърлото" и да "заколи като пиле" зам.-председателя на Европейската комисия. Причината била, че Кристалина Георгиева не взела под внимание молбата му за работа в ЕК.

Вълчев е използвал интернет връзката на съседите си, за да изпрати анонимно електронно писмо, съобщава представител на ФБР, цитиран от американската преса.

Писмата били написани на български, с главни букви, а на английски са преведени от член на специализираната дирекция за борба с организираната престъпност в България.

Вълчев е бил задържан в края на март и изправен пред съд в Портланд. Той е отправил заплахи и към други неназовани представители на Европейската комисия, за което Федералният съд го призна за виновен.

"Това е решение на американската съдебна система. Европейската комисия няма коментар по този случай. По принцип Комисията не коментира в детайли случаи, свързани с вътрешната сигурност. Сигурността на нашите служители е от ключово значение за нас и ние правим всичко възможно, за да я гарантираме", съобщиха за Нова от кабинета на Кристалина Георгиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Излишна присъда.
  • 2 lock

    0 0 Отговор
    ako беше я заколил в бг, щеше да лежи пак толкова