Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 10:44 1 270 0

Съдът задържа под стража граничен полицай за наркотици

  • задържа под стража-
  • граничен полицай-
  • наркотици-
  • йордан запрев-
  • майка му

Запрев и майка му са привлечени като обвиняеми заради наркотици

На 01.10.2015 год., под ръководството на Районна прокуратура - Петрич е извършена проверка в оранжерия в землището на гр. Петрич, стопанисвана от полицейския служител в Граничен полицейски участък Петрич - Йордан Запрев и неговата майка София  Запрева. В оранжерията са намерени засети и отглеждани 21 броя растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали  положително на канабис/ марихуана/. Отделно от това  са намерени и иззети 632 грама високорисково наркотично вещество – марихуана.

Извършените действия по претърсване и изземване са одобрени от районен съд – Петрич.

На 02.10.2015г. граничният полицай Запрев и неговата майка  са привлечени като обвиняеми за това, че в съучастие, като съизвършители са засадили и отглеждали 21 броя канабисни растения и са държали 632 грама високорисково наркотично вещество – марихуана в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Йордан Запрев е задържан от прокурора до 72 часа, а на София Запрева е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на  500 лв.

На 05.10.2015г. искането на районна прокуратура – Петрич е уважено от съда и на Йордан Запрев е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” .

Разследването продължава.

                


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА