Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 21:25 16 210 43

Обвинение за 23-годишен карал 230 км/час

  • обвинение-
  • 23-годишен-
  • 230 км/час-
  • карал-
  • поликраище

Районна прокуратура-Горна Оряховица повдигна обвинение на 23-годишен мъж за хулиганство във връзка с разпространен по интернет и медиите клип показващ водач на МПС управляващ в нарушение на закона демонстративно автомобил с превишена скорост - 230 км. в час, съобщиха от прокуратурата.

Тази сутрин по Нова телевизия е излъчен видеоматериал, на който ясно се вижда скоростта, с която той шофира, както и това, че шофьорът показва среден пръст. Видеото е качено в интернет. Палко по-късно през деня от МВР съобщиха, че младият мъж вече е задържан. Той е от село Поликраище. 

От полицията поясниха, че се проверяват още двама души, за които се предполага, че са съпричастни. Направена е справка за предишни нарушения, и е установено, че от 2012 г. досега са му съставени четири наказателния постановления и са му наложени 13 глоби по фиш. По информация на телевизията 23-годишният мъж работи като таксиметров шофьор.

В резултат на проведените действия по разследването прокуратурата повдигна обвинение на мъжа за това, че през месец септември 2015 г. в района на с. Поликраище извършил непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото - управлявал в нарушение на закона демонстративно автомобил с превишена скорост, показал циничен жест със среден пръст и осигурил публикуването на записа на тези действия в интернет.

Деянието се определя като извършено с изключителна дързост и представлява престъпление. Работата по случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааа

    4 0 Отговор
    ахахах да ги уволнят тия от тая прокуратура идиоти

    Коментиран от #3

  • 2 Нов съм

    2 1 Отговор
    Много-бърз бакшиш ве...
    По ароматизатора ли го познаха тоя джигит...
  • 3 S Doichinov

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ааа":

    1година в пандела,колата на паркинг през това време и да го цакат като за синя зона всеки ден.
  • 4 ГОСТ

    2 3 Отговор
    Голяма работа станало - аз редовно си карам бенца с 250 в Германия - голяма новина няма що

    Коментиран от #27

  • 5 бопа

    2 0 Отговор
    Кой им дава такива имена на селата се чудя аС- село Поликраище.
  • 6 onq s konq

    2 5 Отговор
    Не съм гледал клипа,пък и не ме интересува,защото лично аз съм карал с 240 в района на Белокопитово ,но по темата:Тия "пандели" и "коли на трупчета" дето щедро ги раздавате са просто смешни и несъстоятелни,поне към днешна дата.Защото 1/това е емоционално изказване на ББ и ЕВЕНТУАЛНО би се превърнало в проектозакон,който пък ще си чака реда във времето със другите проектозакони в Н.Събрание,следват дебати,поправки между първо и второ четене и ЧАК КОГАТО СЕ ПУБЛИКУВА В Д.ВЕСТНИК...може да се сведе след известно време до отделните поделения на КАТ със съответните инструкции за изпълнение.Добре е да се разбере,че обвинението в случая не е за превишена скорост/тя се доказва единствено със съответни измервателни уреди и работа с тях от съответни оторизирани и компетентни длъжностни лица/,а ЗА ХУЛИГАНСТВО И НЕПРИСТОЙНО ДЪРЖАНИЕ В МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО.Естествено това твърдение ще се оспорва в съда от адвоката и ще бъдат изискани надеждни доказателства,че клипът не е монтаж и някаква злостна шега на трето лице.Бъдат ли открити обаче и други хора пътували в колата и най-важното-признаят ли,горят всички.

    Коментиран от #10, #38

  • 7 милен георгиев

    5 0 Отговор
    От всичко написано най ми е интересно за къде си бързал, че да караш с 240.

    Коментиран от #8, #40

  • 8 onq s konq

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "милен георгиев":

    Това е все едно да питаш алпинист къф го търси по чукарите и данеби случайно да е чул,че някой от предишната експедиция си е загубил горе портмоне с мн пари.И понеже не си много склонен да повярваш на емоциите от карането,ще ти предложа по-приемлива причина за бързането:Обадиха ми се от Варна по тела и ми казаха че БСП-то прави митинг и ще има безплатни сандвичи и "кола",та ако не побързам,ще свършат!

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Моооого си прав Брато!!!!
  • 10 бай Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Заради такива като вас и този от клипа стават катастрофите с много убити! Правителството трябва да предприеме мерки ипо най бързия начин да криминализира превишаването на разрешената скорост и да осигури 2-3 годишен затвор за такива терминатори.
    Трябва също да се облекчат нещата и от момента на залавянето през бърз съд в рамките на 2 часа от залавянето директно да потеглят към затвора! Това е решението.Така е и в развитите държави .

    Коментиран от #11, #23, #24

  • 11 Бот

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "бай Иван":

    Превишаваш скоростта - затвор.
    Караш пиян и без книжка, убиваш някой - нищо щото си ром
  • 12 Бай Торбалан

    1 0 Отговор
    С 230 км/ч се движат доста мощни коли, те са скъпи и данъкът е голям. Интересно е данъчните имат ли информация откъде са парите за кола, данък и гориво, тъй като при тази скорост колата гори много.
  • 13 Бай Драган

    1 2 Отговор
    Попитайте един адвокат дали ще се случи нещо скороста не е измерена с уред на КАТ , а за жеста той в колата си може да прави каквито си жестове иска все едно да ви глобят у вас че псувате поведния случай който после ще се забрави заради това че последствия не може и да има според закона.
  • 14 коста

    0 0 Отговор
    хайде да кажем,че съм адвокат,ама не съм...точно:)За сведение-адвоката може да каже всичко,ама съда се произнася!Жестът си го е направил в колата,ама стана обществено достояние ,установен е извършителя и той конкретно визира към кой е жеста.Следете случая и ще видите,че все нещо ще бъде санкциониран.Най-вероятно с глоба,която и така няма да плати...А,я пишете и ква беше тая кола,че не ми стана ясно?
  • 15 БАВАРЕЦО

    1 0 Отговор
    Хаххахах това изобщо няма да издържи в съда.Скоростта не е измерена с уреди и не може на 100% да се докаже с колко е карал и второ в какво се изразява неуважението към обществото може би, че каза обичам Нова тв.Ами дайте тогава Луна да я съдят, че предложи на Бойко да се женят.Аз ако съм на Бойко на мястото ще приема за унизително и неуважително отношение Луна да ми предлага брак.
  • 16 БайПеткан

    0 0 Отговор
    Какви глупости правят тия.... Проблема не е в това че карат бързо и си правят някакви гонки из между села и градове... Проблема е че няма къде да го правят това нещо и хората си го правят където намерят. Помислете малко аз ако имам кола за 10 бона или някой 1000 кубиков мотор къде да отида да ги карам и да им се насладя на скоростта? От гледна точка на човек който обича да кара мотори, мислите ли че ми доставя голямо удоволствие да карам с 200+ срещу тирове, и некадърници на пътя които след 10 години стаж зад волана не знаят как се ползват страничните огледала? Къде са пистите на които всеки средностатистически българин работещ колкото да свържи двата края (друга тема), едва заделил 2 000 лева за мотор 1993 година с много желание и любов към високите скорости може да си позволи да отиде и да кара спокойно? Не може... Поради 1 причина... Големия Бойко Борисов ще ми говори ония ден по телевизията че ДЖИГИТИ мотористи карали с над 230 километра и трябвало да има бъдат взети моторите...... Тоя малоумен ли е? Излизал ли е извън България да види как карат в чужбина? Колко по бързо карат и колко по малко катастрофи има и жертви на пътя... И после да се замисли защо? Скоростта ли е проблем? Колите ни от 93 година ли са проблема? Пътищата ли са проблема? ПОЛИЦИЯТА ли е проблема? Законите ли са проблема... Пример давам в Гърция съм карал с 180+ на магистралата полицаи с мотори ме изпреварват с 200+ и проблеми няма! Пресичам двойна не прекъсната линия 200 евро глоба + свален преден номер!!!! Ето ви полиция която си знае работата... Не те глобяват за това че ти е пукнат задния мигач на колата... И защото си забравил да си включиш фаровете в най голямото слънце Август месец... Ето там ни е проблема, дебелите чичковци в астрите.... Така че изобщо не се наостряйте срещу така наречените от бай Бойко "джигити"... А точно срещу правителството и полицията... Трябва протести да се вдигат срещу такива безсмислици и да гледаме малко по голямата картинка... А не че пиян циганин блъснал цигане пуснато без никакъв надзор на средата на улицата... Това какво общо има с "състезателите" които на магистралата са вдигнали 200+.. Ако някой ми каже какво е общото ще го намеря и ще му стисна ръката...

    Коментиран от #25, #29

  • 17 гн уий

    1 0 Отговор
    Средния пръст, който се вижда е поради мускулно схващане.Аз като си набирам телефона със средния пръст да не съм престъпник?
  • 18 NO COMMENT

    1 0 Отговор
    НАПРАВО В ЗАТВОРА ТАКИВА ТЪПАЦИ, МИ АКО ИЗСКОЧИ И УБИЕ НЯКОЕ ДЕТЕ , ЩЕ СЕ МОЛИ ДА Е В ЗАТВОРА ТЪПАКА ТЪП
  • 19 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Според тъпата статистика катастрофите са причинени най-вече от превишена скорост тя може да е превишена и с 5км/ч и пак се води превишена.Лично на АМ Тракия карам винаги м/у 140-160 и винаги изкача някой който кара с 70км/ч и изведнъж без да гледа огледалото изкача и в тоя случай кой е виновен Аз нали.А защо аджеба оня кара с 70 на прав път и изведнъж решава да изпревари ТИР
  • 20 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Законодателите първо да оправят пътищата или поне пътната маркировка ,че в България не се пътува и винаги превишената скорост укрива недобре измислените пътища които се пързалят и зимата и лятото
  • 21 комшията

    0 0 Отговор
    Глупаво е да го садиш с пари ще се отърве и дай пак... В арабските страни за тия дрифтове и високата скорост режат ръце трябва на един да се направи и 1000 ще се смирят
  • 22 Кобрата

    0 0 Отговор
    Мръсно л..е, само трепане за такива...
  • 23 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "бай Иван":

    Хаха!Бай Иване?!Заради "такива като нас"ставали катастрофите...,а зари такива като тебе се пеят песни като например"Не ме гледай бачо Иване че съм голаЙ босааа,най ме гледай бачо Иване каква п..ка носяяя":)

    Коментиран от #41

  • 24 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "бай Иван":

    Много сте ми смешни като кажете" така е в развитите държави ".Алоо какво общо имаме НИЕ с развитите държави ,какво ? - заплати ли ,здравеопазване ли ,образование ли ,пенсионна система ли ,или може би КУЛТУРА НА ШОФИРАНЕ ?Защото в Германия например когато АЗ карам на аутобана с 250км ЗНАМ ,че НИКОЙ който кара с по малка скорост нама да ми сече пътя навлизайки с 140км в МОЯТА лента обричайки се да стане ВАДЕНКА ! А къде ви е на ВАС културата на шофиране - НЯМА Я И НЯМА ДА Я ИМА ДОКАТО ГАНЮ НЕ СИ ПРОМЕНИ СЕЛСКИЯ МАНТАЛИТЕТА "ОТ МЕН ПО ВЕЛИК НА ПЪТЯ НЯМА" и не тръгне да се съобразява с другите участници в движението осъзнавайки че не е ЕДИНСТВЕН ! Ами хайде да криминализираме всички МПС-та с двигатели от 4 цилиндъра на горе искате ли ? Според вас машини с мощност над 200 коня колко хиляди са в България ? Защо му е на човек 200 коня и нагоре автомобил ? Хайде да ги направим КРИМИНАЛНО ДЕЯНИЕ ! Кола способна да развие 250 кой нормален си купува ? Всеки собственик на кола над 200 коня в ЗАТВОРА ? За какво му е на човек такава кола при ограничение на 50 в града и 130-140 извън града след като следвайки пътя на закона ТОЙ няма как да вдига повече с нея следователно не му е необходима ? Криминализиране на всички мотоциклети над 120 кубика ? Собствениците на по големи машини директно до един в затвора по бързата процедура ? ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ОТКАЗВА ДА ИЗГРАДИ И ОТВОРИ ПИСТИ ЗА МЛАДИТЕ ПРИ ТОЗИ ТОЛКОВА НАШУМЯЛ ПРОБЛЕМ ОСТАВАЙКИ ОТ ГОДИНИ ГЛУХА ЗА ЖЕЛАНИЯТА НА ХОРАТА ? КОЙ ПРИБИРА ПАРИТЕ ОТ ГЛОБИТЕ И ИЗПОЛЗВАТ ЛИ СЕ ИЗОБЩО ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ИЛИ ИЗЧЕЗВАТ БЕЗСЛЕДНО В НЕЧИЙ ДЖОБ ? ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ ИМА ВИНЕТКИ ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ПЪТЕН ДАНЪК ? КОЙ ИМА ИЗГОДА ДА СЕ ВДИГА МЕДИЕН ШУМ И ПРОПАГАНДА ? АЙДЕ МОЛЯ ВИ СЕ ..
  • 25 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "БайПеткан":

    Нормалните хора и Бойко не са виновни, че разни олигофрени карат като луди.Аз може да не искам данъците ми да отиват за писти и стадиони, а за здравеопазване и образование примерно.
  • 26 TISHOVEC

    1 0 Отговор
    Добре ,че не е на 24 години ,иначе да е карал с 240 km/h.
  • 27 Фокусника

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    4 наказателни постановления и 13 глоби по фиш????? На таквиз говеда, мястото им е в затвора.

    Коментиран от #36

  • 28 тошибиян

    0 0 Отговор
    аз ше се снимам с 270 като карам и ше избера хубав музикален фон хаха

    Коментиран от #43

  • 29 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "БайПеткан":

    Сега ще ти обясня връзката: пияния циганин блъснал цигане пуснато безпризорно на улицата е една единица в статистиката на Кат за жертвите по пътищата. Тъй като употребата на алкохол е утежняващо вината обстоятелство, но не и директна причина за ПТП и тъй като няма уред измерил точната скорост причината която ще напишат ще бъде "несъобразена скорост".
    От 600 убити на края на годината Кат безхаберно ще са написали несъобразена скорост на около 250, с което това става най-опасното деяние.
    Несъобразената скорост разбирасе не е задължително превишена, но това са подробности. Когато журналята дойдат и попитат "Какво правим за да няма толкова много жертви?" от Кат веднага ще извадят същата тази изкривена статистика и ти който караш с превишена скорост ще станеш основната причина за жертвите по пътищата.
    А както знаем една лъжа която се повтори 100 пъти, особено през големите медии вече е истина. Така че приготви се да ти конфискуват мотора и да те вкарат в затвора. И понеже това няма да намали жертвите очаквай следващия дебат - дали да не почнем да бесим за превишена скорост ;)
  • 30 afsa

    0 0 Отговор
    а ве само аз ли не видях с каква скорост се движи ?
    тва ,че казва 230 може да е и 180 примерно.След като не е засечен с уред ще му изкривят к...
  • 31 Истината

    0 0 Отговор
    Само аз ли съм гледал клипа и само на мен ли ми направи впечатление, че нещо на видеото много бавно минават дърветата покрай колата за 230 км в час? Тоя посерко се движи с не повече от 100-120 и реално другите посерковци дето са го задържали ще ми е мн интересно на каква база ще му съставят дори фиш. Смешна работа. И аз ще си пусна клип как карам с 50 и ще кажа на камерата, че летя до Луната.

    Коментиран от #42

  • 32 обектив

    0 0 Отговор
    да,и аз гледах клипа и ми се видя,че нещо от 100км нататък много бързо набра до края на скоростомера,а оборотомера почти не реагира:)))Абе,то е ясно ,че е шменти капели...Айде и да не обиждаме и марката,щото тя наистина не може да вдигне толкова:)))
  • 33 боссхосс

    0 0 Отговор
    които не кара няма нарушение.
  • 34 пеп

    0 0 Отговор
    И аз си мислех като стане на 30 с колко ли ще кара.
  • 35 гост

    0 0 Отговор
    Откъде накъде превишил скоростта ще бъде арестуван? Това не е престъпление по Наказателния кодекс. Макар че в момента има предложения в такава насока, те са само това. Не са факт към момента.
    Така че що за глупости са това?

    А освен това много ми е интересно как аджеба са стигнали до името му? Дори да е станало чрез някакви съдебни заповеди към vbox7 за разкриване на интернет адреса на човека и да са намерили от кой компютър е качено видеото, няма как да са сигурни (разбирай да се докаже в съда), че точно автомобилът на собственика/ползвача на този компютър е във видеото, дори да е от същите марка и модел, нито пък че точно този човек е карал колата в този момент. Просто ще каже, че е давал колата на редица хора и не знае кога и в кой момент може да е направено това видео и кой може да е бил зад волана. И дотам.
    И друго - може още да се твърди от адвокатите на човека, че видеото просто е забързано, а скоростомерът - редактиран с програми за видео обработка. Въобще - има куп начини за създаване на съмнение. "Reasonable doubt" му викат американците.

    А и мислех, че не може да се съставят акт или фиш, без да е спрян човекът на място. Нали затова Върховният административен съд обяви електронните фишовете от мобилните камери на МВР за незаконосъобразни преди... около 2 години май беше.
    Според мен МВР няма как да докажат това, което явно ще се опитват да докажат. Човекът просто не е бил хванат, скоростта не е била засечена по съответния начин.

    А ако наистина е имало арест... ако аз бях на негово място, бих съдил МВР до дупка за незаконното задържане. Ще ме арестуват за административно нарушение, ха!... Полицаите в тая държавица колкото и да искат да си правят каквото си поискат, все пак са длъжни да спазват законите. Не да ги творят.
  • 36 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Фокусника":

    Той не е говедо а престъпник! В Америка ако нарушиш правилата
    по такъв начин ,че да застрашиш живота на хората, ще те осъдят на 20 години затвор а ако не се подчиниш на сигнала на полицията и да спреш, ще те застрелят! Въпроса не е дали , ще накажат това поредно говедо а кога най сетне , ще предприемат строги мерки срещу такива терминатори по пътищата! Държавата ни има нужда от безплатни работници в затворите и вместо да се излежават по цял ден да ги накарат да работят по строежа на нови пътища например.
  • 37 Japo

    0 0 Отговор
    Много,ама мнооооо..го Прост,типичен нагъл и тъп-плащай си сега бабаитлъка!
  • 38 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ако не е тайна,с какъв автомобил се движиш с 240?
  • 39 бг съд

    0 0 Отговор
    ако размаже майка ти ,баща ти или детето ти ,така ли ще разсъждаваш?
  • 40 БГ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "милен георгиев":

    Бакша е гъзар затова кара с 240. А ако поне 2 години му го набиват това, което го сочи за закуска, обяд и вечеря ще си помисли дали, като излезе ще кара така. И при всяко сядане на седалката на жълтия си самолет ще се сеща какво го чака.
  • 41 оня с катъра

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Такива като Вас с Бакшиша да ги пускат насаме с бащите на блъснати деца и после коментарите
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 BRABUS

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "тошибиян":

    Ще вдигнеш ли толкова с коуеуото или ще гледаш стрелката на водата