Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 11:22 809 0

8 месеца затвор за шофьор без книжка

  • 8 месеца-
  • затвор-
  • шофьор-
  • книжка

Мъжът е осъждан 6 пъти от съда в Кърджали, като 5 от присъдите са за шофиране без книжка

Районна прокуратура-Кърджали постигна осъдителна присъда от 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим спрямо Ангел Стефанов, на 29 г. от гр. Кърджали, по обвинение за управление на моторно-превозно средство без свидетелство за правоспособност, съобщиха от прокуратурата.

На 20 юни 2015 г. Ангел Стефанов е управлявал в гр. Кърджали лек автомобил, марка „Opel Astra“ с хасковска регистрация. Патрул на полицията го спира за проверка на бул. „Беломорски“ в града и установява, че водачът няма шофьорска книжка. По делото е констатирано, че Ангел Стефанов е санкциониран многократно за шофиране без книжка.

Справка за водачите нарушители в ОД на МВР-Кърджали сочи, че за периода от 2004 г. до 2015 г. са му били издадени 19 наказателни постановления за различни нарушения на Закона за движение по пътищата, без да притежава свидетелство за правоспособност.

От 2006 г. до 2015 г. Стефанов е осъждан шест пъти от съда в Кърджали, като пет от присъдите са за шофиране без книжка в едногодишния срок след предходно административно наказване. Последното нарушение също е извършил в едногодишния срок след като е бил санкциониран по административен ред.

„В момента обществото гледа много сериозно на подобни престъпления и строгите наказания оказват превантивно въздействие, както върху извършителя, така и за всички останали“, каза прокурорът по делото Гергана Колева.

Присъдата е постигната след споразумение и в едноседмичен срок Стефанов ще бъде приведен в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА