9 Октомври, 2015 12:04 1 775 0

Разкриха отвличане в Бургас

  • отвличане-
  • разкриха-
  • разкриха

Разкриха отвличане в Бургас, съобщиха от полицията в града. Тримата извършители са задържани.

На 6 октомври в ОДМВР - Бургас е получено съобщение от 29-годишен мъж от Пазарджик за това, че на 04.10.т.г. около 18.30 ч. от спирка срещу входа на ж.п. гара - Бургас е качен насилствено в лек автомобил Volkswagen Passat, след което е отведен в частна къща в с. Оризаре, общ. Несебър, където е държан без негово съгласие две денонощия. През това време периодично му е нанасян побой.

Своевременно организираната група от служители от отдел «Криминална полиция» и сектор „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР – Бургас задържали на 07.10.т.г. извършителите на отвличането – това са криминално проявените С.Р., 36 годишен от с. Оризаре / осъждан за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от лице близко с Димитър Желязков/, 28 год. А.Т. от Свети Влас и Н.К., 22 годишен от с. Долно Сахране, обл. Стара Загора, живеещ в с Оризаре.

От проведени множество процесуално-следствени действия / следствен експеримент, претърсване и изземване, оглед на местопроизшествието/ е констатирано, че отвличането е осъществено по повод неуточнени взаимоотношения между 29 годишния мъж и тримата задържани.

Разкриването на отвличането е извършено и с помощта на служител от Следствена служба – Несебър, оказал съдействие на звеното от ОДМВР – Бургас.

На тримата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 142 ал. 2 т. 2 от НК / отвличане от две или повече лица/, като им е взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа. Предстои гледане на постоянна мярка в Окръжен съд – Бургас.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА