Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 16:12 17 235 9

Разбита е банда за кражба и продажба на коли на части

  • банда-
  • разбита-
  • кражба-
  • продажба-
  • коли-
  • части-
  • перник

Задържани са четирима перничани

Разбита е банда за кражба и продажба на коли на части - 1
Снимки: БТА

Четирима перничани, участващи в банда за кражби и продажба на леки автомобили на части, са задържани при спец операция, съобщиха на пресконференция днес старши комисар Младен Маринов - директор на СДВР и старши комисар Валентин Бучински - директор на ОДМВР-Перник.

При операцията е разбито депо за крадени автомобили. Групата е действала на територията на София и Перник. Мъжете са задържани по време на разфасоването на откраднат автомобил. Двама от тях са криминално проявени с условни присъди за наркотични вещества. Наложена им е мярка за задържане от 24 часа с полицейска заповед.

Установени са 6 автомобила, които са предмет на кражба. Един от тях е откраднат от Стара Загора, три са от София и два са Перник. Намерени са 10 двигателя със заличени номера, на които трябва да бъде установен произходът, 10 скоростни кутии също с частично заличени номера, както и редица вещи и части от автомобили.

По думите на Маринов автомобилите не са луксозни, но някои от тях са нови и от среден клас. Колите са около 10-годишни. Целта е частите, които стават за втора употреба, да бъдат продадени, останалите части се заличават по следите, по които може да бъде идентифициран автомобилът, и се връщат на вторични суровини. Схемата на продажби е била чрез обяви в интернет, лични връзки с автомонтьори и работилници, а автомобилите са разглобявани на частен адрес в пернишкия квартал "Изток" и в близка горичка.

На територията на София работят освен групи от Перник и такива от Монтана, Пазарджик, Велинград, защото столицата дава висока степен на анонимност, каза Маринов. По думите му това е доходен бизнес и много групи започват да се занимават с него, защото търговията е атрактивна, а хората търсят резервни части.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Да е.а тяхната м..., такива хора са само за трепане...
  • 2 жсстр

    2 1 Отговор
    ама вие голяма работа сте направели , хванали 3 автмобила и депо ,вие наясно ли сте с думата депо ,а политиците крадат милиони тях никои не ги бара ,3 ма марудера заловили и голяма работа само акцията неможете да си платите циркаджии ,а големите морги те нямат такива коли нали или там прегaвате пари и ЧАСТИ за лиЧните си автомобили.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "жсстр":

    дано откраднат и твоята колая!!!
  • 4 Красо Зелето

    3 1 Отговор
    Ти да видиш...... Голямата акция! Колко като тях има на свобода, не се споменава. Колко от тях, си плащат за да не ги закачат, пак не се споменава. Тези са отказали да си платят, и са ги окатинарили. Типично за България!
  • 5 Кирчо

    2 1 Отговор
    Еее голяма работа сте направили бе момци как така сте ги открили вие сте герои.На година се крадат от мъничката ни държава по 2000-3000 хиляди коли вие на година като хванете по една бандичка след 100 години ще сте успели да ги заловите хаха .Попринцип след като ги арестуват ги пускат веднага под парична гаранция около 200 лева .Трагедията е голяма !
  • 6 Чечо

    3 0 Отговор
    Каското е държавен рекет ! Помислете си ако 1 милион коли по новички си направят каско по средно хиляда лева = ??? . Ако ги нямаше крадците кой ще си прави каско ??? Че и то пълно автокаско ,всеки си казва я дай да си направя каско че да ми е мирна главата.Всичко е политика народе !
    Полицията много добре знае кои крадът ама нищо не правят само водят записки за бройките откраднати коли че да се отчитат на големците ни ,нашите управляващи
  • 7 Toko

    0 1 Отговор
    Някой познава ли си бараката от снимките
  • 8 Juliy

    3 1 Отговор
    Ченгетата се скъсаха от работа!При това труда им е бил много опасен и рисков!
    Трябва да им раздадат персонални награди, да им увеличат семките за лющене,да им намалят възрастта за пенсиониране....
    Това е една много голяма победа в борбата с престъпността!
  • 9 Бръмчо

    0 0 Отговор
    Ти каско само за кражба ли си правиш бе?! Като се лупнеш с новата кола в някой стълб или голяма дупка или те изтреска някой пенсиониран пияница и ремонта ти е 5000-10000 лв. или повече, сам ли ще си плащаш всичко? Или ще се надяваш на обещетението по гражданска... да ти дадат 200-300 лв....?!