Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 19:22 1 564 3

Пиже и доведеният му син остават в ареста

  • трайчо василев - пиже-
  • пиже-
  • арест

Другите двама обвиняеми за нападението над екип на Нова бяха пуснати под гаранция

Трайчо Василев-Пиже и доведеният му син Владимир Андонов, обвинени в нападение над екип на Новасрещу журналисти в Самоков, остават в ареста. Това реши Софийският градски съд на заседанието си в петък, съобщиха от Нова телевизия, чийто екип беше нападнат.
Другите двама обвиняеми за побоя - Ангел Ангелов и Иво Василев, бяха освободени под гаранция от по 1000 лева.

Магистратите осъдиха остро агресията срещу колегите ни, отишли пред дома на Василев, само за да вземат интервю от него.
„Деянието на обвиняемите се отличава с висока обществена опасност”, категоричен беше съдът.

След като имунитетът на Василев като кандидат за общински съветник беше свален по искане на главния прокурор, той бе задържан. На него и другите трима бяха повдигнати обвинения за хулиганство, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 години.

„Искам да кажа на уважаемия съд, че къщата ми беше нападната от журналистите. Аз не бях там, бях извикан, след като стана. Аз просто казах на репортерката, че не искам да давам интервю. Възможно е в тълпата леко да съм я избутал. Умолявам съда да не ме задържа”. Това заяви Трайчо Василев-Пиже, по време на заседанието на Софийския градски съд.

Десетки роми окупираха Съдебната палата преди началото на съдебното заседание, в което обвиняеми са Василев, сина му и още двама негови приятели.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иванов

    1 0 Отговор
    и тая муцуна ще става общински съветник
  • 2 БГ

    0 0 Отговор
    И мноооооого други като него. ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИТЕ
  • 3 БГ

    0 0 Отговор
    Докато основния електорат е вид алкохол с три букви така ще е