9 Октомври, 2015 20:40 3 184 0

Намушкаха героя от атаката във френския влак

  • американец-
  • франция-
  • намушкан-
  • герой-
  • войник

Спенсър Стоун е в тежко състояние

Намушкаха героя от атаката във френския влак - 1
Снимка АП/БТА

Американският войник Спенсър Стоун, приветстван като герой от Франция след атака във френски влак, е бил намушкан с нож в родния си град Сакраменто, Калифорния. 

Той бил нападнат, докато защитавал приятел, заявиха официални лица от  Военновъздушните сили пред Би Би Си. 

25-годишният Стоун е получил няколко намушквания с нож и първоначално медиците не са били сигурни дали войникът ще оцелее, уточнява France 24. 

В момента той се намира в интензивното отделение в тежко, но стабилно състояние.

Полицията съобщи, че двама мъже нападнали Стоун рано сутринта в четвъртък. Единият от тях го намушкал преди да бягат. 

Полицията в Сакраменто заяви, че инцидентът не е свързан с нападението във влака. "Това не е инцидент, свързан с тероризъм, нито е свързана с това, което се случи във Франция преди месеци", заявяват от полицията.

Стоун посетил няколко нощни клубове в района с четирима приятели преди да бъде намушкан. Властите смятат, че алкохолът може да е бил фактор, но също така работят и по теорията, че инцидентът може да не е бил случаен.

Стоун е един от тримата американци, които помогнаха да бъде осуетено нападение срещу френски влак през август. Те бяха посрещани като герои, защото обезвредили нападателя, който носел автомат Калашников, автоматичен пистолет с боеприпаси нож.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА