Last news in Fakti

13 Октомври, 2015 14:14 1 735 0

Трима на съд за въоръжен грабеж

  • трима-
  • съд-
  • въоръжен-
  • грабеж

Единият от тях е обвинен и за това, че направил опит умишлено да умъртви свидетел на грабежа, като стрелял по него

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу Георги Лалчев, Милен Ангелов и Емир Мустафовски за въоръжен грабеж на денонощен магазин за алкохол и цигари в столичния квартал „Дружба”, съобщиха от прокуратурата.

Единият от тях – Лалчев, е обвинен и за това, че направил опит умишлено да умъртви свидетел на грабежа, като стрелял по него.

На 12 февруари 2015 г. тримата обвиняеми снабдени с пистолети и черни маски, се качили на автомобил, управляван от Ангелов. От. ж. к. „Толстой” се отправили към ж. к. „Дружба”. Пред целта им – денонощен магазин, Лалчев и Мустафовски си сложили маските, след което влезли и насочили пистолетите към продавача с думите „Дай оборота”. Магазинерът извадил металната кутия с оборота от 750 лв. и я дал. След това двамата нападатели напуснали обекта и побягнали, като се отправили към третия – Ангелов, който пазел отвън в автомобила си.

Веднага, след като двамата излезли от магазина, служителят подал сигнал на тел. 112. Тичайки, двамата обвиняеми – Лалчев и Мустафовски, били забелязани от мъж, който е бивш служител на МВР. Той предположил, че те са извършили нещо нередно и също позвънил на тел. 112 за евентуално престъпление.

Мъжът им извикал „Стойте на място” и видял открадната метална кутия с оборота на магазина, от която започнали да падат монети. Лалчев заредил оръжието си и произвел изстрел срещу свидетеля. Той веднага се прикрил зад паркиран наблизо автомобил и тъй като мястото било добре осветено, успял да види лицето на Лалчев.

Той и Мустафовски се скрили в междублоково пространство в близост до похитения от тях магазин и наблюдавали Ангелов, който ги чакал в колата си. Междувременно, намиращ се наблизо полицай, получил по радиостанцията си сигнал за извършения грабеж и описание на тримата мъже. Той се отправил към магазина, където видял чакащия Ангелов и го арестувал. Лалчев и Мустафовски видели това и разбрали, че планът им за бягство с автомобил е невъзможен. Тогава отишли до апартамента в ж. к. „Толстой”, където по-късно също били задържани от полицаи.

Тримата обвиняеми са осъждани за предишни престъпления. Емир Мустафовски и Георги Лалчев са с мярка „Задържане под стража”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА