Last news in Fakti

15 Октомври, 2015 15:10 1 226 3

Домашен арест за младежа, прегазил човек на Витоша

  • домашен-
  • арест-
  • витоша-
  • прегазил-
  • човек-
  • младеж

От прокуратурата твърдят, че животът на мъжа е можело да бъде спасен, ако му е била оказана помощ, вместо това задържаният е избягал

Софийският апелативен съд пусна под „домашен арест” 18-годишния Дани Мохамед Фахд ал Келани, който уби с автомобила си 62-годишен мъж на Витоша.

От прокуратурата твърдят, че животът на мъжа е можело да бъде спасен, ако му е била оказана помощ. Вместо това обаче задържаният е напуснал мястото на произшествието.

Според държавното обвинение приятелите на момчето, които са се возили в автомобила, са свидетелствали, че са му казали да спре, за да проверят какво се е случило, но той не го сторил.
Първоинстанционният съд беше наложил мярката задържане под стража. Апелативния съд обаче счете, че няма опасност 18-годишният Дани да извърши повторно престъпление, тъй като е с чисто съдебно минало, проявява добри характерологични данни, като е видно също, че едновременно учи и работи.

Въпреки че младежа вече е направил опит да излезе от страната, съдът прецени, че, при адекватен контрол от страна на компетентните органи мярката домашен арест ще е достатъчно ефикасна да попречи на обвиняемия да се укрие. Според защитата му младежът не се е опитвал да се укрие, а е заминал по работа.

Прокуратурата обаче отбеляза, че младежът и семейството му са разбрали, че той е издирван преди да замине за Румъния. Съдът прие, че родителите на младежа имат съществена ръководна роля в укриването на престъплението. Магистратите добавиха, че обвиняемият и баща му са се върнали у нас, след като разследващите органи са осъществили контакт със семейството.

Недоброто здравословно състояние на момчето също беше взето предвид, тъй като адвокатът на Келани представи доказателства, че той страда от хепатит.

Семейството на обвиняемия присъства на заседанието, като остана изправено до неговия край, а майката на Келани изглеждаше видимо разстроена от случващото се.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Абсурд!
    Цитат: Въпреки че младежа вече е направил опит да излезе от страната, съдът прецени, че, при адекватен контрол от страна на компетентните органи мярката домашен арест ще е достатъчно ефикасна да попречи на обвиняемия да се укрие.
    Тръгнал е да бяга, но въпреки това няма риск да го направи. Тези са направо малоумни, те не са съдии, а същества с психически отклонения.
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Веднага роднините на убитият да заплатят обезщетение на семейството за причинените неудобства. Все пак убитият е Българин а убиеца не от български произход.
  • 3 kroki

    0 0 Отговор
    А защо не взеха в предвид, че е блъснал и оставил човешко същество да умре, като животно и помияр насред пътя и сред нищото в тъмноцата?????????Или това не е важно,важно било,че майката е резстроена и че имал хепатит пикльото.Явно семейството има пари и много връзки.Егати наглото л..но,блъска и бяга,после работел уж,пък по работа бил заминал.Ама не се укривал.Болен бил-горкия....майка му пък разстроена....егати и тъпия съд.Как няма опасност да се укрие, та той е пробвал,явно са избягали веднага и после по решение и съвет на адвокатите му се е върнал..ама той пък и хепатит веднага има...абе всички са за разстрел и съдии и прокурори и адвокати-безчувствени паразити.Съсипахте ни,по улиците се разхождат убийци и престъпници и какво ли не заради ваще алчни г***ве.