Last news in Fakti

22 Октомври, 2015 09:54 1 211 1

Задържаха 43-ма бежанци

  • задържаха-
  • бежанци-
  • тополяне

4 от тях са малолетни, а останалите са мъже на видима възраст между 18 и 35 г.

43-ма бежанци са задържани до село Тополяне, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.

Вчера в 18,30ч. в РУ-Раднево е получен сигнал, че в дървена постройка около язовир, намиращ се на около 2-3км източно от с. Тополяне, е забелязана голяма група хора. Пристигналите на място полицейски служители са установили 43 лица, всички от мъжки пол, без документи за самоличност, самоопределящи се като бежанци от Афганистан и Пакистан.

Същите са отведени в РУ-Раднево, където е установено, че 4 от тях са малолетни деца на възраст от 7 до 12 г., а останалите са на видима възраст между 18 и 35 години.

Чуждите граждани са задържани в РУ-Раднево, Първо и Второ РУ-Стара Загора. Снети са им обяснения. Те твърдят, че са преминали през Турция като ползвали комбиниран транспорт – автобуси и автомобили, но през повечето време вървели пеша. Парите за преминаването им били дадени от техни роднини на каналджии още в Афганистан. Всички твърдят, че искат да отидат в Германия. Групата се е придвижила за около 50 дни през Турция до с. Тополяне, общ. Раднево.

Районна прокуратура-Раднево е завела досъдебно производство, образувано в условията на неотложност, срещу неизвестен извършител за противозаконно подпомагане на чужденец да пребивава или преминава в страната с цел имотна облага.

Прокуратурата е дала указания за издирване на лицата, организирали преминаването и превозването на чуждите граждани на територията на България. Част от тях са настанени в Разпределителния център за бежанци в гр. Елхово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimitar Nikolov

    0 0 Отговор
    Ей кога най-накрая ще се научите, че това не са бежанци. Спрете да пишете статии, в които ги определяте като такива